Dok je manijak ubijao djecu na Floridi, pred školom je stajao naoružani policajac. Nije napravio ništa

NAORUŽANI policajac stajao je mirno ispred srednje škole na Floridi tijekom stravičnog pokolja koji je na Valentinovo počinio Nikolas Cruz, piše CBC News. Cruz je pucao po školi i ubio 17 ljudi, a policajac Scot Peterson nije poduzeo apsolutno ništa kako bi zaustavio pomahnitalog ubojicu.

"Napad je trajao oko šest minuta, a naš policajac nije učinio ništa da to spriječi. Zlo mi je čim pomislim na to", rekao je šerif okruga Broward, Scott Israel. Peterson je do daljnjega suspendiran i pod istragom, a najvjerojatnije će ga smijeniti.
 
Pogreška u komunikaciji
 
"Obitelji su izgubile svoju djecu, bio sam na bdjenjima i sprovodima. Nemam riječi za ovo", nastavio je utučeni Israel. Navodno je došlo do pogreške u komunikaciji između osobe zadužene za provjeru sigurnosnog sustava škole i policajaca na terenu.
 
Nastavnici će biti naoružani?
 
Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je moguće naoružavanje nastavnika kako bi se spriječili masakri poput ovog. Izrazio je potporu toj ideji tijekom ovotjednog susreta u Bijeloj kući s učenicima koji su preživjeli pucnjavu i jednog roditelja čije dijete nije.
 
Trump je obećao poduzeti mjere da bi se poboljšale provjere onih koji kupuju vatreno oružje. "Bit ćemo vrlo temeljiti u provjerama i provjeravat ćemo mentalno zdravlje ljudi", zaključio je predsjednik.

Pročitajte više