Napad nožem u školi u Kini: Žena ubila dvije osobe, ranila još četiri

Ilustracija: EPA

Danas je u osnovnoj školi u središnjoj Kini 45-godišnja žena nožem ubila dvije osobe, a ranila ih je još četiri, objavila je državna televizija CCTV pozivajući se na informacije lokalne policije. Napad se dogodio oko podneva u gradu Guixi, u provinciji Jiangxi, prenosi CCTV.

Unatoč intervenciji zaposlenika hitne pomoći dvije su osobe smrtno stradale, a četiri su ozlijeđene, no nisu u životnoj opasnosti. Šestero ih je prošlo s "manjim ogrebotinama". CCTV nije naveo dob žrtava. Osumnjičenu 45-godišnjakinju policija je uhitila i protiv nje otvorila istragu, prenosi isti izvor.

Zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja

U Kini, zemlji koja je svojim građanima zabranila posjedovanje vatrenog oružja, masovni zločini su rijetki, no posljednjih je godina zabilježen niz napada nožem. Početkom svibnja u bolnici u pokrajini Yunnan na jugozapadu zemlje od posljedica napada nožem dvije su osobe smrtno stradale, a 21 je ozlijeđena.

U kolovozu 2023. u istoj su pokrajini dvije osobe ubijene, a sedmero ih je ranjeno u napadu nožem koji je izveo muškarac otprije poznat kao osoba s mentalnim poremećajem.

Pročitajte više