Napadač iz Kopenhagena zatvoren u psihijatrijsku bolnicu na 24 dana

Foto: EPA

MUŠKARAC koji je uhićen pod sumnjom na to da je jučer tijekom pucnjave u trgovačkom centru u Kopenhagenu ubio tri osobe zatvoren je u psihijatrijsku bolnicu na 24 dana, priopćila je danska policija. Policija je navela kako je 22-godišnji Danac otprije bio poznat policiji i zdravstvenim radnicima zbog psihijatrijskih poteškoća. Podsjetimo, tri su osobe ubijene u pucnjavi sinoć u trgovačkom centru u Kopenhagenu. 

>> Policija o napadu u Kopenhagenu: Napadač ima povijest mentalnih bolesti

Motivi osumnjičenika, kojeg policija opisuje kao 22-godišnjeg "etničkog Danca", još nisu sasvim jasni. Poznat je policiji, "ali tek površno", rekao je voditelj istrage. "To nije netko koga dobro poznajemo." Ubijeni su muškarac u četrdesetim godinama i dvoje mladih čija dob nije otkrivena.

"Na društvenim mrežama se može pročitati da je riječ o rasističkom i o drugom motivu, ali ne mogu reći da imamo nešto što bi to potvrdilo u ovom trenutku", dodao je voditelj istrage.

Masovne pucnjave rijetke su u Danskoj

Oružano nasilje je relativno rijetko u Danskoj. Posljednji veliki incident s pucnjavom u Kopenhagenu dogodio se 2015. godine, kada je naoružani muškarac napao forum o slobodi govora na kojem je gostovao kontroverzni karikaturist Lars Vilks, ubivši jednog čovjeka i ranivši trojicu.

Dok istražitelji slažu okolnosti koje su dovele do nedjeljne smrtonosne pucnjave, postavljaju se pitanja kako je osumnjičeni napadač mogao doći do oružja i streljiva korištenog u napadu, budući da se smatra da Danska ima neke od najrestriktivnijih zakona o oružju u Europi.

Pročitajte više