Napadač iz Londona još u bijegu, bolnice u pripravnosti. Policija: Mogao bi umrijeti

Foto: Londonska policija

Policija je priopćila kako bi ozljede osumnjičenika za kemijski napad u Londonu mogle biti "smrtonosne" ako se ne liječe. Pregledom snimaka s nadzornih kamera, uočili su kako je napadač nekoliko sati nakon napada prešao preko mosta Vauxhall. To je posljednja poznata lokacija na kojoj je viđen bjegunac. 

Napad se dogodio prošle srijede oko 19:25. Ukupno 12 osoba, uključujući djecu i policajce, prevezeno je u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda. Najteže ozlijeđena žena je još uvijek pod sedativima u bolnici. Iz policije su naveli kako je "preslaba da govori" zbog zadobivenih ozljeda. 

Imao je pomagače?

Detektivi napad tretiraju kao pokušaj ubojstva 31-godišnjakinje. Ponuđena je nagrada od 20.000 funti za informaciju koja bi dovela do uhićenja Abdula Shokoora Ezedija. Policija ga je opisala kao "opasnog". Nije bio u bolnici unatoč tome što se činilo da ima velike ozljede na desnoj strani lica, ali bolnice su i dalje u stanju pripravnosti.

Policija vjeruje kako je Ezedi imao pomagače koji su osigurali da ostane neotkriven. Zbog sumnje da je pomagao počinitelju, u ponedjeljak je uhićen 22-godišnjak. Priveden je i kasnije pušten uz jamčevinu jer je policija nastavila istragu.

Istražitelji nisu sigurni koliko dugo je Ezedi poznavao najtežu ozlijeđenu žrtvu niti je li bio u vezi s njom. Ipak, priznali su kako je jedan od ključnih zadataka istrage utvrditi narav veze između napadača i žrtve. 

Pročitajte više