Napadač iz Sesveta je tip koji je provaljivao bogatima, probao provaliti i Sanaderu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NOĆAS u Sesvetama muškarac je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a policija intenzivno traga za napadačem.

"U Sesvetama u Novoselskoj ulici, oko 3.20 sati, prema do sada prikupljenim informacijama, muškarac je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava", kratko je jutros priopćila Policijska uprava zagrebačka. 

Policija sumnja na to da je muškarac kojeg intenzivno traži 53-godišnji Ivan B. On je stigao u Novoselsku ulicu naoružan vatrenim oružjem i kanticom s benzinom, očito s namjerom da zapali automobil ispred jedne obiteljske kuće. Na licu je imao masku.

 

56-godišnjak istrčao iz kuće, 53-godišnjak počeo pucati na njega

Nakon što je zapucao prema obiteljskoj kući, iz kuće je istrčao 56-godišnjak. Čim ga je 53-godišnjak spazio, počeo je pucati prema njemu. 56-godišnjak se pokušao sakriti iza stupa i baciti nešto prema napadaču, no pogođen je s nekoliko metaka u predjelu ruku i trbuha. Naposljetku je uspio ući u kuću. 

53-godišnjak je potom polio benzinom i zapalio plavi Audi, navodno u vlasništvu 28-godišnjakinje, parkiran ispred kuće. 

Nakon toga je pobjegao i policija za njim i dalje traga, uključujući i specijalne jedinice policije. 

Policija traga za napadačem, radi se o tipu koji je provaljivao u kuće bogatih. Pokušao je provaliti i Sanaderu

53-godišnjaka Ivana B. terete za pokušaj ubojstva. Radi se inače o muškarcu dobro poznatom policiji koji je po Zagrebu od kraja 2012. pa gotovo do polovine 2013. provaljivao u kuće i vile bogatih. Nanizao je 18 provala i 11 pokušaja provala. Među kućama u koje je pokušao provaliti je i ona Ive Sanadera. Na sudu se branio da je provaljivao jer je bio frustriran situacijom u društvu i ponašanjem bogatih. Dobio je četiri godine zatvora.  

Ranjeni 56-godišnjak hospitaliziran je u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i nije u životnoj opasnosti. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više