Napadač na Pelosinog muža imao još meta. Među njima Bidenov sin, Tom Hanks...

Foto: EPA

MUŠKARAC optužen za napad na Paula Pelosija, supruga predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, također je imao planove napasti Huntera Bidena, guvernera Kalifornije Gavina Newsoma i glumca Toma Hanksa, tvrdi policajka koja je razgovarala s napadačem.

Poručnica policije San Francisca Carla Hurley rekla je na sudu da joj je napadač na Pelosinog muža, David DePape, otkrio popis osoba koje su mu bile mete tijekom jednosatnog razgovora u bolnici nedugo nakon napada u listopadu, piše NBC.

Raniji sudski podnesak navodi da je DePape imenovao nekoliko istaknutih državnih i saveznih političara, njihove rođake i lokalnog profesora kao druge mete, no nije identificirao nijednog od njih.

Policajka tvrdi da je DePape spominjao teorije zavjera koje su ga potaknule na napad

Prema federalnim optužbama, DePape je optužen za pokušaj otmice i napada. Također se suočava s nizom državnih optužbi, uključujući pokušaj ubojstva, provalu u stan, napad smrtonosnim oružjem, zlostavljanje starijih osoba, lažno zatvaranje starije osobe i prijetnje javnom službeniku i njihovoj obitelji. DePape se izjasnio da nije kriv.

Policajka je rekla da je DePape također govorio o teorijama zavjere koje su potaknule napad. Jedna od DePapeovih meta bio je Newson, demokrat i guverner Kalifornije od 2019. Druga meta bio mu je Bidenov sin Hunter. 

Biden je posljednjih godina bio politička meta na desnici, osobito nakon što je New York Post u listopadu 2020. objavio da je imao inkriminirajući mail između predsjednikovog sina Huntera i ukrajinskog biznismena.

Glumac Tom Hanks je u međuvremenu podržao Joea Bidena, pojavivši se uz njega na masovnom prikupljanju donacija 2020. DePape će biti izveden pred sud 28. prosinca.

Pročitajte više