Napadnut novinar Globusa, svjedok na suđenju `zločinačkoj skupini`

REDAKCIJA tjednika ´Globus´ priopćila je rano jutros da je novinar toga tjednika Mark Cigoj fizički napadnut sinoć u 23,50 sati pred zgradom ´Vjesnika´ u Zagrebu.

´Cigoja, koji se nakon odlaska iz redakcije spremao ući u parkirani automobil, presreo je nepoznati muškarac te ga iznenada udario šakom u glavu. Nakon napada na novinara nepoznati je napadač otrčao niz Savsku ulicu prema jugu. Redakcija ´Globusa´ je o napadu izvijestila dežurnu službu MUP-a´, kaže se u priopćenju koje je potpisao glavni urednik toga tjednika Igor Alborghetti.

´Istodobno, od svih nadležnih organa tražimo da što prije utvrde identitet napadača kako bi država osigurala učinkovitu zaštitu i rad novinara´, kaže se u priopćenju redakcije ´Globusa´.

U operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke kažu da Cigoj nema vidljivih ozljeda i da nije zatražio liječničku pomoć, te da su napadač i motiv napada za sada nepoznati.

Novinar koji je pisao o mafiji

Mark Cigoj poznat je kao novinar koji je, među ostalim,  napravio posljednji intervju s Vjekom Sliškom.

Prije tri i pol mjeseca svjedočio na suđenju `zločinačkoj skupini` o svom susretu s Vjekom Sliškom dan prije njegova ubojstva 21. ožujka prošle godine.

U rujnu su mediji objavili informaciju kako je Miljenko Žaja Krojf, član `zločinačke skupine` prijetio Cigoju, no Cigoj je navode demantirao.

Pročitajte više