Napali ih zbog njihovih radova? Niku Titaniku i suradniku probušili gume na autu

KARIKATURISTU Nikoli Plečku, poznatijem kao Niku Titaniku, netko je u subotu navečer ušao u dvorište kuće u okolici Samobora te probušio gume na njegovom i na automobilu njegove supruge.

Plečko je to odmah u nedjelju ujutro prijavio policiji, a isti dan navečer se to dogodilo i Siniši Marekoviću, fotomontažeru koji svoje radove objavljuje na internet stranici Nika Titanika. Mareković je automobil Citroen preksinoć parkirao pred svojom zgradom na zagrebačkoj Trešnjevci, a ujutro ga je pronašao s probušenim gumama.

"Stvari su evidentno povezane"

Radi li se o ataku na dvojicu karikaturista zbog njihovih osebujnih radova, još nije poznato. No, slučajnost je prevelika za pomisliti drukčije. "Stvari su evidentno povezane", drži Nikola Plečko no ne može ni nasluti tko bi mogao biti počinitelj i zašto bi to itko napravio. "Je li nekome zasmetao moj rad, pa je Siniša s tim povezan, ili kako je to bilo, sada još ne znamo", kazao je i dodao kako na slučaju sada rade dvije policijske postaje, a, koliko mu je poznato, uključena je i kriminalna policija.

"Uvijek postoji šansa da je u pitanju slučajnost. Međutim, u dva dana ista kriminalna radnja na našim privatnim adresama osobno smatram da ne može biti slučajnost", kazao je za Index Mareković također dodajući kako ne zna što bi mogao biti povod ovom napadu. Ističe kako im do sada nitko nije prijetio te da nisu imali problema radi svojih radova.

Siniša Mareković počeo je surađivati s Nikom Titanikom krajem prošle godine. "On je tada tijekom predsjedničke kampanje zajedno s ostalim građanima na stranicu Niktitanik.com počeo postavljati svoje radove. Siniša se ubrzo profilirao u fantastičnog autora i sada na sajtu prevladavaju moje karikature i njegove fotomontaže", ispričao je za Index Nikola Plečko.

Pročitajte više