Napokon riješen slučaj smrti Gabby Petito. FBI: Brian je sve napisao u bilježnicu

Foto: Instagram

PRIJE nego što si je oduzeo život, Brian Laundrie je u bilježnicu napisao da je odgovoran za smrt Gabby Petito, objavio je FBI.

"Pregled bilježnice otkrio je pisane izjave gospodina Laundrieja koji preuzima odgovornost za smrt gospođe Petito", rekao je FBI u današnjem priopćenju. Bilježnica je otkrivena u listopadu, na istom području kao i Laundriejevo tijelo, u parku prirode Myakkahatchee Creek na Floridi, priopćile su vlasti. U blizini tijela je pronađen revolver kojem si je Brian oduzeo život, naveo je FBI.

"Svi logični istražni koraci su zaključeni u ovom slučaju", rekao je Michael Schneider, glavni specijalni agent odjela FBI-ja u Denveru. "Istraga nije identificirala nijednu drugu osobu osim Briana Laundrieja koja bi mogla biti izravno uključena u tragičnu smrt Gabby Petito", dodao je.

Steven Bertolino, odvjetnik koji zastupa obitelj Laundrie, objavio je izjavu u kojoj je izrazio sućut obiteljima Laundrie i Petito. "Možemo se samo nadati da s današnjim zatvaranjem slučaja svaka obitelj može krenuti naprijed i pronaći mir", objavio je.

Slučaj koji je potresao američku javnost

Podsjetimo, Tijelo Gabby Petito (22), čiji je nestanak potresao javnost i izvan američkih granica, pronađeno je 19. rujna blizu nacionalnog parka Grand Teton, u Wyomingu. Obdukcijom je utvrđeno da je ugušena.

Slučaj Gabby Petito koji su mediji pomno pratili, komentirao se i na društvenim mrežama koje su vrvjele od svakojakih teorija o djevojčinoj smrti i o mogućoj umiješanosti njezina zaručnika.

Brian Laundrie i Gabby Petito u srpnju su u preuređenom kamionetu pošli iz New Yorka na odmor koji je trebao trajati četiri mjeseca i o kojemu su, zaustavljajući se u velebnom krajoliku nacionalnih parkova na američkom Zapadu, redovito pisali na Instagramu i YouTubeu, gdje su objavljivali fotografije i videosnimke.

No, mladić obrijane glave vratio se prije nego što je bilo planirano, 1. rujna, a roditelji Gabby Petito nisu imali informacije o kćeri od kraja kolovoza.

Laundrie je 13. rujna, prije nego što je stigao razgovarati s policijom oko nestanka svoje zaručnice, napustio svoj dom i više ga nitko nije vidio.

Pročitajte više

 

Pročitajte više