Napravio četiri prekršaja: Za Benca policija traži 10 tisuća kuna kazne i zatvor

Foto: FAH

VLADIMIR BENAC priveden je danas u splitski Prekršajni sud zbog čak četiri prekršaja počinjena sinoć u svega par minuta. Dva su iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to članak 282. stavak 9. te 229. stavak 5. Prvi se odnosi na odbijanje alkotestiranja, a drugi na vozačku dozvolu koju Benac nije dao na uvid.

Za ta dva prekršaja, vjerojatno imajući u vidu specijalni povratnički status, policija je zatražila 10 tisuća kazne ili zatvor.

Benca terete i da je izvrijeđao policajce koji su ga zaustavili u kontroli prometa na Šetalištu Ivana Meštrovića nedaleko od njegove kuće. To je kvalificirano prekršajima Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira iz članka 13. i članka 17., koji predviđa kaznu do 200 DEM ili 30 dana zatvora za omalovažavanje i vrijeđanje državnih organa, odnosno, službenih osoba prilikom vršenja službe.

Policija je zatražila zatvor. Vjerojatno je i njima više puna kapa. Bencu su se našli na udaru i kada se početkom prošle godine popeo Chevroletom na terasu kafića Bobis kraj Banovine.

Benac je nakon saslušanja pred sucem pušten, na iduću raspravu pozvat će se policajci koji su ga zaustavili. 

 

Pročitajte više