Napuhao 3.5 promila pa rekao: "Spil sam 3 litre gemišta." Evo koliku je kaznu dobio

Foto: Index

U MJESTU Brezova kod Svetog Križa Začretja u Zagorju prošle godine u rujnu policija je u automobilu zaustavila 47-godišnjaka. Za volanom je bio vidno pijan pa je puhao u alkotest koji je pokazao čak 3.51 promil alkohola. Nedavno je zbog toga bio na sudu, a policajci koji su ga zaustavili prepričali su kako je to sve izgledalo. 

"Bio sam taj dan u redovnom nadzoru prometa s kolegom Krunom u Brezovi. Sjećam se da je vozaču izmjerena koncentracija alkohola oko 3.5 promila i da nije poricao rezultate ispitivanja. Odveli smo ga u dom zdravlja na liječnički pregled i liječnici su rekli da je sposoban za zadržavanje u policijskoj postaji. Na naš zapisnik nije imao primjedbe i vlastoručno ga je potpisao", ispričao je na sudu policajac, piše Danica.hr

Policajci su se prisjetili i kako je reagirao pijani vozač nakon što su u čudu gledali rezultate alkotestiranja. 

"Jesam, pil sam… Spil sam tri litre gemišta", priznao im je vozač. 

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim i kaznila s 12.000 kuna. Od tog iznosa oduzima mu se 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Mora platiti i 280 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.
 

Pročitajte više