Našice: Počeo Festival "Dani slavonske šume"

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva večeras je u Našicama počeo festival "Dani slavonske šume", koji će trajati do nedjelje. L

Prvog dana festivala Reinhol Erlbeck iz bavarskoga Ministarstva šuma održao je predavanje o dobivanju energije iz biomase te iznio bavarska iskustva na tom području. Kao zanimljivosti je izdvojio vrećice od škroba te saniranje cesta na bazi uljane repice.

Također je istaknuo dobru suradnju s ?Hrvatskim šumama? još od 1991.

U sklopu festivala predstavljen je i prospekt ?Jankovac ? biser Papučkoga gorja?, prvi prospekt u njegovih sedam desetljeća postojanja . "Ne propustite vidjeti ljepote park šume i planinarskog doma Jankovca", poručili su autor teksta i fotografija Antun Zlatko Lončarić te autor idejnoga rješenja Siniša Vidić.

Najavili su da je prospekt samo prvi korak promidžbe Jankovca, jer slijede razglednice, plakati i suveniri. Autori su se i ovom prigodom zahvalili Upravi šuma Našice na svemu učinjenom u vraćanju zasluženoga izgleda Jankovcu, koji je nakon ratnih stradanja i požara, sada ?zasjao kao pravi biser papučkoga gorja".

U našičkom hotelu ?Park? otvorena je izložba lovačkih trofeja, u organizaciji našičkog Lovnoga ureda.

Organizatori festivala su gradsko Poglavarstvo Našica, našička podružnica ?Hrvatskih šuma?, ogranak Matice hrvatske Našice i gradska Turistička zajednica.

(Hina) nhec ydd

Pročitajte više