Splitski liječnik primao mito? Svjedokinja: Rekao je da ne treba, ali ipak je uzeo

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U SPLITU je nastavljeno suđenje kardiokirurgu Cristijanu Bulatu za primanje mita. Podsjetimo, iz USKOK-a terete Bulata da je od Ljubice Adžaip primio 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga Ivicu koji je krajem listopada 2018. bio zaprimljen na liječenje u KBC Split, gdje mu je indicirana žurna kardiokirurška operacija.

Optužuju ga da je tek dan nakon što je primio novac oboljelom Ivici Adžaipu napravio koronarografiju te potom i obavio operaciju, no unatoč tomu pacijent je umro. Okrivljen je da je ukupno primio više od 3.5 milijuna kuna mita, zbog čega tužiteljstvo traži da mu se oduzme taj iznos. Bulat se na prošlom ročištu izjasnio kako se ne smatra krivim.

Na današnjem ročištu svjedočila je supruga pokojnog Adžaipa

Danas su svjedočile Ljubica, supruga preminulog Adžaipa, te članica njezine obitelji koja je prema njihovim iskazima sudjelovala u susretima kada je Bulat primio i vratio 3000 eura, ali i tajno snimila priznanje koje je prihvaćeno kao dokaz.

"Uvjerio nas je kako ima nade da bi mogao preživjeti. Ja sam izvadila kuvertu i dala sam doktoru Bulatu. Ta je kuverta bila puno bogatija jer su uglavnom bile novčanice od 50 eura. Tu je bilo 2000 eura i on je samo tiho rekao: 'Ma ne treba.' Ali je ipak uzeo", kazala je svjedokinja Ljubica Adžaip. Nakon što je suprug Ivica preminuo, Ljubica je od Bulata zatražila povrat novca.

"Došao je Bulat, izrazio je sućut i kazao da mu je žao. Vratio je novac u kuvertama i rekao da se možemo javiti što god treba. Pitao nas je jesmo li same došle", dodala je Adžaip. "Tad je bio cilj da doktor vrati taj novac, da ona može tim novcem napraviti sprovod. Prišao je našem autu, dao Ljubici te novce i rekao da mu je stvarno žao", posvjedočila je članica obitelji Božena Ćorić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više