Nastavlja se potraga za mladićem (23), pretražuju jezero. Jučer našli odjeću, auto...

Foto: Nestali.hr, Tino Juric/PIXSELL

I JUTROS se nastavlja potraga za nestalim Dominikom Branimirom Bilobrkom (23) iz Obrovca Sinjskog.

U njoj sudjeluje stotinjak pripadnika HGSS-a Split i okolnih ispostava, potražni psi, dronovi i plovila, a bio je uključen i helikopter, pa i sami mještani, no za sada rezultata nema.

Danas će se u potragu uključiti i ronioci.

"Uzeli smo jedan široki teren, a s obzirom da smo iz nekih opravdanih razloga koje smo pronašli na terenu, suzili smo dio potrage i bazirali smo se na Peručko jezero", rekao je za HRT pročelnik HGSS-ove stanice Split Darko Gavrić Ćerćo. 

Podsjetimo, spasioce je jučer nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero.

Kako se doznaje, spasioci su pronašli mladićev automobil, i to u mjestu Borkovići.

"Na terenu su bila naša plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ-a. Opsežna je potraga, velik je broj ljudi na terenu, a sada radimo na tome da uključimo i ronioce. Sada smo se povukli s planinarskih staza i s razlogom smo se bazirali na Perućko jezero", kazao je Gavrić za Hinu.

Pronađeni odjeća, mobitel, novčanik...

Voditelj potrage Ante Jukić za RTL je kazao kako su pronađeni i odjeća, mobitel te novčanik nestalog mladića, i to kilometar dalje od automobila.

''Nemamo indicija da bi moglo upućivati na nešto loše. Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom. Želja mu je bila da prepliva jezero i moguće je da ga je preplivao'', pojasnio je Jukić i kazao da je teren sigurno prošlo 100-tinjak ljudi, među kojima su bili i prijatelji i njegovi susjedi.

Nestao 23-godišnji mladić

Radi se o 23-godišnjem Dominiku Branimiru Bilobrku iz Obrovca Sinjskog, koji se u ponedjeljak udaljio iz obiteljske kuće. 

Mladić je visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice. S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se vozilom marke Fiat, registarske oznake ST 2655 I.

"U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr", objavila je policija.

Pročitajte više