Ukrajina i Rusija se međusobno napale dronovima. U Harkivu 11 poginulih

Foto: Profimedia

Rusija je danas pogodila odmaralište smješteno blizu drugog najvećeg ukrajinskog grada, a napala je i okolna sela, usmrtivši najmanje 11 osoba i ranivši veći broj ljudi.

Raketni udari zadnji su u nizu neprestanih ruskih napada proteklih tjedana na Harkivsku regiju u sjeveroistočnoj Ukrajini, gdje su ruske snage pokrenule ofenzivu.

Zelenski Zapadu: Svijet može zaustaviti ruski teror

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je pozvao zapadne saveznike da Kijevu pošalju dodatne sustave protuzračne obrane kako bi zaštitili Harkiv i druge gradove.

"Svijet može zaustaviti ruski teror - a kako bi to učinio, mora se nadići manjak političke volje među čelnicima", rekao je Zelenski na Telegramu. "Dva Patriota za Harkiv mogu napraviti temeljnu razliku", rekao je, misleći pritom na proturaketne obrambene sustave Patriot.

Sustavi protuzračne obrane za druge gradove i dostatna podrška vojnicima na bojišnici osigurali bi ruski poraz, dodao je predsjednik Zelenski.

Ukrajina uništila minolovac ruske Crnomorske flote, objavila je ukrajinska mornarica

Jutros je objavljeno da su ukrajinske snage uništile minolovac ruske Crnomorske flote. Ukrajinska mornarica je objavila priopćenje na Telegramu.

"Sinoć su ukrajinske obrambene snage uništile minolovac projekta 266-M Kovrovec ruske Crnomorske flote", piše na Telegramu.

Ukrajina i Rusija su izvele višestruke napade dronovima jedna na drugu

Ukrajina je sinoć u velikom napadu ispalila projektile dugog dometa na Krim i napala Rusiju s najmanje 60 dronova. U međuvremenu, Ukrajina kaže da je uništila više od 30 ruskih dronova.

Ruska protuzračna obrana oborila je 57 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad južnog područja Krasnodara, priopćilo je ministarstvo obrane te zemlje. Rafinerija nafte pogođena krhotinama morala je prekinuti rad, a lokalni vojni dužnosnici rekli su da nije bilo požara niti štete.

Lokalna novinska kuća Astra objavila je videozapise koji pokazuju eksploziju u rafineriji koju je pogodio dron. Videozapise nije bilo moguće neovisno potvrditi. Devet balističkih projektila dugog dometa i dron uništeni su iznad Krimskog poluotoka koji je okupirala Rusija nakon masovnog napada ukrajinskih bespilotnih letjelica u petak ujutro koji je prekinuo struju u gradu Sevastopolju.

Ruski guverner ukrajinske djelomično okupirane regije Herson Vladimir Saldo rekao je da je jedna osoba poginula, a 16 ih je ranjeno kada je ukrajinski dron udario minibus u nedjelju ujutro. U Ukrajini su dužnosnici zračnih snaga rekli da je protuzračna obrana oborila svih 37 ruskih bespilotnih letjelica koje su lansirane na zemlju tijekom noći.

Pročitajte više