Nastavnici u Americi svezali autističnog tinejdžera. Umro je dva dana kasnije

Screenshot: KCRA News

NASTAVNICI privatne škole u El Dorado Hillsu u Kaliforniji prošlog su tjedna svezali 13-godišnjeg autističnog tinejdžera kako bi ga smirili. Dječak je uskoro prestao pokazivati bilo kakve reakcije i umro je u bolnici dva dana nakon incidenta, javlja CNN.

Autistični učenik postao je u jednom trenutku nasilan i zaposlenici škole su ga svezali kako ne bi ozlijedio druge učenike, rekli su iz lokalne policije.

Dječak je uskoro prestao pokazivati znakove života i nastavnik ga je pokušao reanimirati.

Nema dokaza o kriminalnoj namjeri

Nema informacija o tome zašto je učenik postao nasilan ni na koji način su djelatnici obrazovne institucije svezali autističnog učenika.

''Za sada nema dokaza o kriminalnoj namjeri'', piše u izvješću lokalne policije.

''Istraga je u tijeku i dajemo sve od sebe kako bismo shvatili što se uistinu dogodilo'', rekao je narednik Anthony Prencipe.

Primijenili posljednju mjeru

Prema izvoru upućenom u procedure te škole, zaposlenici obrazovne ustanove Guiding Hands postupili su po ''nacionalno priznatom protokolu korekcije ponašanja''. Svake godine, djelatnici te škole prolaze kroz trening koji ih priprema na zahtjevne situacije ovog tipa. Posljednja mjera, kada ništa drugo nema učinka, jest ''neutraliziranje'' učenika.

Tinejdžer je bio visok 180 centimetara i težak skoro 130 kilograma.

"Teška srca javljamo kako je preminuo dragi član naše školske zajednice. Zbog poštovanja prema ožalošćenoj obitelji i policijske istrage koja je u tijeku, ne možemo objaviti detalje nesretnog događaja'', piše u izjavi škole Guiding Hands.

Pročitajte više