Natascha Kampusch će uskoro upoznati majku svog otmičara Priklopila

PROŠLE su više od tri godine od dana kad je sada 21-godišnja Austrijanka Natascha Kampusch uspjela pobjeći svom otmičaru Wolfgangu Priklopilu, ali Natascha nikako da krene dalje i prestane se osvrtati u prošlost.

Kako prenose austrijski mediji, preko posrednika je Natascha dogovorila susret sa Priklopilovom majkom. Željela ju je upoznati i ranije, ali je Priklopilova majka odbijala razgovor s Nataschom. Trebale bi se susreti tijekom iduća dva mjeseca.

Podsjetimo, Priklopil je Nataschu kao 10-godišnju djevojčicu ugrabio na ulici. U svom domu, u blizini Beča, držao ju je zatočenu osam i pol godina. Natascha je 23. kolovoza 2006. godine iskoristila njegovu nepažnju i pobjegla na slobodu. Tad se 44-godišnji Priklopil bacio pod vlak

Priklopilova majka Waltrude je sredinom prošle godine kazala kako je u početku odbijala sastanak sa Nataschom jer se bojala da će joj mlada djevojka htjeti postavljati neka pitanja, na koja ona neće imati odgovore. "Sada se osjećam dovoljno jakom da je sretnem", kazala je Priklopilova majka, koja je nakon otkrivanja grozne istine promijenila identitet. Zašto je susret dogovoren tek gotovo dvije godine nakon što je to Priklopilova majka izjavila, nije poznato.

Ranije je Waltrude Priklopil rekla i kako smatra da je njen sin oteo djevojčicu kako bi je odgojio da mu bude savršena žena: "U njoj vidim dio svog sina. Jednostavno, način na koji se izražava, kao i kada čujem kako priča, ja čujem svoga sina".

Pročitajte više