Natascha Kampusch rodila dijete otmičara i zakopala ga u dvorište?

AUSTRIJSKI političar iz Slobodarske stranke Heinz Strache je sinoć kazao da je Natascha Kampusch rodila dijete svog otmičara tijekom zatočeništva koje je trajalo osam i pol godina.

Austrijanku je oteo Wolfgang Priklopil kada je imala samo deset godina, a uspjela mu je pobjeći 2006. godina nakon čega je on počinio samoubojstvo. No, kontroverze oko njezina zarobljeništva se i danas povlače te austrijski političari traže otvaranje nove istrage. Opozicijski vođa Heinz Strache je jučer kazao da je policija ignorirala dokaze o rođenju bebe za koju neki tvrde da je ostala zakopana u dvorištu kuće otmičara, piše Daily Mail.

U tamnici pronađena knjiga o porodu i odgoju djece 

Dodaje kako su policija i vladini dužnosnici na preporuku socijalnih radnika odlučili zataškati rođenje djeteta. Austrijska Zelena stranka je također zatražila pokretanje nove istrage nakon što su se u javnosti pojavile nove informacije. Parlamentarni zastupnik Peter Pilzer traži da se suspendiraju tužitelji i istražitelji koji su bili uključeni u ovaj slučaj. Smatra kako će i austrijska Narodna stranka pozvati na pokretanje nove istrage zbog otkrivenih novih dokaza.


Strache tvrdi da je čitao povjerljive dokumente o istrazi u kojima se spominje da je u tamnici Natasche Kampusch pronađena knjiga o porodu i odgoju djece. Također se navodi i kako su psi, specijalno dresirani za traženje tijela, "pronašli nešto" za što se reklo da je samo "pljesnivo drvo" i dalje se nije istraživalo. "Kazali su da je to samo pljesnivo drvo. No, to nije moguće. Ti psi su toliko dobro istrenirani da prepoznaju razliku između ljudskih i životinjskih ostataka", kazao je drugi zastupnik Slobodarske stranke, Dagmar Belakowich-Jenewin.

"Gdje je dijete"

"Što se dogodilo sa djetetom? Gdje je ono", upitao je Belakovich-Jenewin te dodao kako je Kampusch nakon bijega pitala liječnika koliko nakon trudnoće se može dokazati da je bila trudna. Strache je tužitelje u tome slučaju nazvao amaterima i dodao kako im je "mreža starih dečki za njih bila važnija od pronalaska istine". Cijeli "slučaj Kampusch" je obilježen raznim optužbama od kada je djevojka pobjegla. Neki tvrde kako joj otmičar nije bio nepoznat, nego je bio prijatelj njezine obitelj. U svojoj knjizi objavljenoj prije dvije godine je Kampusch odbacila sve te optužbe.

No, u javnosti se još uvijek širi sumnja o osjećajima koje je imala za svoga otmičara, a posebno zato što je zaplakala i nazvala policajce ubojicama kada su joj rekli da se Priklopil bacio pod vlak nakon njezina bijega iz zatočeništva. 

Pročitajte više