Navalni: Zdravlje mi se naglo pogoršalo u zatvoru

Screenshot: CNN/Instagram

ALEKSEJ NAVALNI požalio se na "naglo pogoršanje" zdravstvenog stanja u zatvoru te mu je jučer bilo zabranjeno vidjeti odvjetnike, rekao je pomoćnik ruskog oporbenog čelnika.

Navalni je izvijestio o "ozbiljnim bolovima u leđima" i o tome da mu je jedna noga utrnula te da ne može stajati, kazao je jučer Leonid Volkov.

>> U kakvom to zloglasnom zatvoru drže Navalnog? "To je kraljevstvo straha"

Odvjetnici Navalnog su rekli kako im je u srijedu bilo zabranjeno susresti se s njim i pretpostavljaju da se on sada nalazi u ambulanti zatvora IK-2.

"Nije nam jasno zašto ga skrivaju"

"Nismo sigurni gdje je sada Aleksej Navalni niti nam nije jasno zašto ga skrivaju od nas", kazali su odvjetnici i dodali kako sumnjaju da zatvorska uprava pokušava prikriti njegovu hospitalizaciju, piše The Guardian.

Priopćili su kako je oporbeni čelnik zbog bolova dobio samo dvije tablete ibuprofena.

Navalni je u zatvoru završio nakon što je moskovski sud 2. veljače uvjetnu kaznu zamijenio zatvorom zbog kršenja uvjetne slobode. Uhićen je nakon što se u Moskvu vratio iz Njemačke gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensom. Navalni optužuje ruske sigurnosne službe da su novičok podmetnule u njegovo donje rublje, s čime se uglavnom slažu SAD i Europska unija te su sankcionirali ruske dužnosnike zbog umiješanosti u ovaj slučaj.

Ruska zatvorska služba je nakon izjava Navalnijevih odvjetnika komentirala kako je zdravstveno stanje ruskog oporbenog čelnika "zadovoljavajuće", prenosi AFP.

Pročitajte više