Neredi na nogometnoj utakmici u Slavoniji. Letjele boce, 28 uhićenih

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

U subotu oko 17 sati izbili su navijački neredi u Oriovcu tijekom odigravanja nogometne utakmice između NK Oriolik i NK Tomislav iz Cerne, klubova koji igraju 3. Nogometnu ligu - istok. 28 osoba se protupravno ponašalo, javlja Policijska uprava brodsko-posavska. 

Bacali su predmete i razne boce u natjecateljski prostor, zbog čega su svi uhićeni i privedeni u policijsku postaju. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako se sedam osoba prilikom odigravanja nogometne utakmice nalazilo na području sportskog objekta pod utjecajem alkohola.

Dobili zabranu posjećivanja prostora gdje nastupa NK Tomislav

Jedna osoba (1994. godište) posjedovala je pirotehničko sredstvo koje joj je oduzeto. Druga osoba (2001. godište) kod sebe nije imala osobnu iskaznicu, dok je trećoj osobi (1994. godište) isteklo važenje osobne iskaznice.

Navedenim osobama izdani su obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Utvrđeno je i da je muškarac (1997. godište) upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0.81 promila). Izrečena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom uz oduzimanje vozačke dozvole. 

Protiv svih osoba su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te im je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja prostora gdje nastupa nogometni klub s područja Općine Cerna u trajanju od 8 dana.

Pročitajte više