Nazvali smo Ćorušićevu suprugu: Ja sam emancipirana intelektualka, ne ovisim o mužu

Foto: FaH

ANTE ĆORUŠIĆ, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, rekao je Indexu da nazovemo njegovu suprugu koja će nam objasniti što se dogodilo u noći kad ga je policija oko 23 sata, prema našim informacijama, odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, nakon što je u obiteljskoj svađi 2009. godine mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti.

>>Doznajemo: Policija je 2009. privela Ćorušića. Pijan, pred djecom, prijetio pištoljem

Janja Ćorušić: Ja sam emancipirana intelektualka, ne ovisim o svom mužu

Njegovu suprugu jutros smo nazvali, ali ona za izjave nije bila previše raspoložena.

"Sve je objavljeno, nemam što sad komentirati. Ja sam emancipirana intelektualka, ne ovisim o svom mužu, mogu se brinuti za četvero djece i sigurno ne bih dozvolila da me muž zlostavlja", rekla je Janja Ćorušić.

"Ovo sve je bezočna laž, žao mi je da je tako ispalo", poručila je Janja Ćorušić.

"Ima zdravstvenu ustanovu s dva tima obiteljske medicine"

Nju smo nazvali samo zato što nas je njezin suprug Ante Ćorušić uputio na nju, a on nam je ustupio i broj. Inače, Janja Ćorušić također je liječnica. U intervjuu Slobodnoj Dalmaciji posebno ju je pohvalio Ante Ćorušić, kazavši da je poduzetnija od njega.

"Ima zdravstvenu ustanovu s dva tima obiteljske medicine, a u rodnoj Istri ima OPG, sadi bademe i sa sredstvima iz EU fondova je izgradila kuću za najam", rekao je Ćorušić za Slobodnu Dalmaciju u listopadu 2020. godine.

Prijetio samoozljeđivanjem

Podsjetimo, u službenim dokumentima koji su u Indexovu posjedu stoji da je Ćorušić 2009. godine u Vrapče dovezen kolima hitne pomoći u pratnji policije jer je, kako je utvrdila interventna policija, "pod utjecajem alkohola", a nakon obiteljske svađe prijetio samoozljeđivanjem.

Prema dokumentima koje imamo, Ćorušić je tijekom svađe sa sinovima "oko učenja" izvadio pištolj, navodno bez metaka i zaprijetio da će se ubiti. "Djeca su", piše u službenom dokumentu, "pobjegla iz stana" i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim. Navodno je Ćorušić popio dvije čaše vina.

Po dolasku policije i otpremanju na psihijatriju, aktualni ravnatelj zagrebačkog KBC-a pokušao je objasniti svoje postupke. Kazao je da je otac četvero djece, da su dvojica najstarijih blizanaca izgubila dvije godine na fakultetu, dok treći, šesnaestogodišnjak, nije došao kositi travu iako je obećao.

"Sinovi pozvali policiju"

"Sve to ga je uznemirilo i naljutilo. Jučer je bio dežuran te je izmoren. Popio je dvije čaše vina. Došlo je do sukoba, uzeo je pištolj koji je uredno bio smješten u podrumu i prenio ga u auto. Djeca i supruga su to vidjeli, sin blizanac pozvao je policiju. Djeca su se u svađi priklonila majci.

Nakon sukoba su sva četiri sina izišla iz kuće i pozvala MUP. Tijekom svađe je rekao da će se objesiti, ali nema namjeru to učiniti jer voli život, ima lijepu karijeru i posao", zabilježeno je u izvještaju nadležnih službi te večeri. Piše i da je Ćorušić niječno odgovorio na upit o "postojanju duševnih smetnji".

Nacional je danas objavio i da je Ćorušić pijan pucao po naselju Šestine u kojemu živi, par godina nakon prvog incidenta.
 

Pročitajte više