VIDEO Vlasnik jednog bara na Žnjanu ne želi otići: "Imam hrpu dokumenata"

Screenshot Index

NE KUPE se svi sa Žnjana. Hrvatski ragbi reprezentativac Tomislav Burazin odlučan je da njegov beach bar Zen ostane na plaži. Večeras se obratio medijima jer sutra mu u 9 sati dolaze ponovno građevinski inspektori. Vjerojatno s bagerom.

Burazin je i danas razgovarao s inspektorima koji su posjetili svih 30-ak objekata koji su još prošle godine dobili rješenja za rušenje.

"Nisam razmontirao objekt jer imam hrpu dokumenata koje sam marljivo prikupljao zadnjih godinu dana. Moj objekt je u skladu s DPU-om, unutar markice je kojom je predviđena gradnja. Imam lokacijsku dozvolu, bezbroj suglasnosti državnih službi, mišljenje Ministarstva graditeljstva koje je dalo uputu Gradu Splitu kako će se postupati", kaže Burazin.

"Objekt je na putu da postane legalan

Pojasnio nam je po čemu se njegova situacija razlikuje od ostalih kolega sa Žnjana.

"Objekt je u prostornom planu, ima puno dozvola i odgoda izvršenja rušenja nije protivna javnom interesu. To sve dokazuju dokumenti. Želio sam upoznati javnost s ovim podacima. Nećemo odustati. Objekt ima legalan put da može postati legalan nakon svih postupaka koje sam pokrenuo. Ovo je pomorsko dobro, no planom je propisano da se može graditi. Objekt nije prevelik, svega 30 posto markice. Nije prevelik, može ići devet metara u visinu", kaže Burazin.

"U mojoj priči sve je čisto"

Sutra očekuje odluku Upravnog suda koja bi zaustavila bagere Ministarstva graditeljstva.

"Nadam se da će doći do odgode. Ako Upravni sud da odgodu i zakaže ročište, nadam se da će tako biti kako bih mogao nastaviti prikupljati dokumente koji su u skladu s prostornim planom. U mojoj priči je sve čisto. Spreman sam o tome pričati s bilo kim iz državnih službi. Uostalom, evo, tu su njihovi dokumenti", kazao je Burazin.

"Borim se za legalnost i ispravnost"

Danas ga je posjetilo desetak inspektora. Nisu bili oduševljeni njegovim argumentima.

"Pitali su me imam li građevinsku dozvolu. Ja sam im rekao da nemam, ali da postupam u skladu sa zakonom. Zamolio sam ih za odgodu kako bih ishodovao građevinsku dozvolu. Bili su dosta tvrdi i nisu uvažili moje argumente. Pokušao sam razgovarati u Gradu Splitu, ali su mi rekli da je nadležna Građevinska inspekcija. Ovim putem molim Grad Split da pokuša riješiti situaciju jer ja sam građanin Splita koji se bori za ispravnost i legalnost, što dokazujem dokumentima. Borac sam, vjerujem da će doći do odgode da mi se da šansa da ovaj projekt dovedem do kraja", optimističan je Burazin.

 

Pročitajte više