Ne puštaju ga na slobodu: Beskućnik koji napada žene u Splitu ponovno u zatvoru

Foto: Index, 123rf

35-GODIŠNJI beskućnik, osuđen za napade na tri djevojke u Spinutu, izdržao je kaznu od 30 dana zatvora, no neće izaći na slobodu kako su mnogi pomislili. 

Policija ga je, naime, ponovno uhitila i privela pred prekršajnog suca zbog napada na 43-godišnjakinju u Ulici Ljudevita Posavskog. Taj slučaj policija nije prijavila uz napade u Spinutu, kažu kako su prikupljali dokaze te kako su ih sada prikupili. 35-godišnjaku je određeno zadržavanje, tj. vraćen je u zatvor.

S obzirom na dosadašnji tijek postupka, sva je prilika da će u njemu provesti maksimalno moguće vrijeme, tj. 30 dana. Problem je što s njim kada izađe. Premda mu je određeno obvezno liječenje ovisnosti, sud i policija ne mogu ga prisilno hospitalizirati jer je utvrđeno kako je smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv.

Prijavljen i za skitnju

Tri djevojke beskućnik je napao u samo jednoj noći koncem studenog. Udarao bi ih po glavama, a jednu je bacio na pod i cipelario.

43-godišnjakinju je napao 13. siječnja van granica Spinuta nedaleko od zgrade Županijskog suda i sjedišta splitske policije. Prišao joj je s leđa i udario je po glavi. Policija je došla do snimki video nadzora s obližnjih objekata, ali dosad nije uspjela prikupiti dovoljno materijala za prijavu.

Policija je utvrdila i da se beskućnik odavao skitnji te boravio u napuštenom objektu, neuvjetnom za stanovanje i bez osnovnih sredstava za život pa je osim za prekršaj članka 6. prijavljen i za prekršaj članka 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

 

Pročitajte više