Nebojša Čović: Nisam naručio ubojstvo Zorana Đinđića



MILOŠ SIMOVIĆ, bivši član zemunskog klana koji je nakon obračuna sa Sretkom Kalinićem uhićen u Hrvatskoj, istražiteljima je nedavno kazao da je ubojstvo Zorana Đinđića naručio poznati političar poznat pod nadimkom Ćoki. Beogradski odvjetnik Srđa Popović tvrdi da se radi o Nebojši Čoviću, bivšem potpredsjedniku vlade.

"Iskaz Simovića još uvijek je potpuno neodređen. Mislim da je važno što je on posvjedočio da je Tužiteljstvu za organizirani kriminal ispričao tko je sve bio upleten u atentat, tko je znao, tko je naručivao", izjavio je Popović u intervjuu za radio Antena M iz Podgorice.

Odmah je u izjavi za agenciju Beta reagirao i sam Čović. "Najgore je odgovarati na besmislene priče i insinuacije. Ako je to zaista izjavio Srđa Popović, onda je izvjesno da je on Milošu Simoviću rekao da to kaže. Nakon svega što sam doživio s Dejanom Milankovićem Bagzijem, pa i ovog sada, nemam više što reći na tu temu", kaže Čović.

Simović tvrdi da je "Ćoki" naručio atentat

Podsjećamo, Blic je ranije objavio navode iz Simovićevog iskaza, u kojem bivši "zemunac" prepričava susret s Miloradom Ulemekom Legijom, na kojem mu je vođa zloglasnih "crvenih beretki" najavio Đinđićevo ubojstvo.

"Uzeo je novine i precrtao je sliku premijera. rekao je da je bio na sastanku i da mu to traži Ćoki, što meni, a ni Aci (Simovićev brat Aleksandar op.a.) tada nije ništa značilo, pa smo ga pitali o kome se radi. Rekao je Ćoravi i pored slike napisao ime i prezime tko je naručio atentat", izjavio je Simović.

Pročitajte više