Neće drugog: Cvik odgodio suđenje u Splitu jer ga je odvjetnik zastupao u Zagrebu

NAŠAO SE danas na sto muka sudac Zoran Matulović. Kanio je započeti završnu rundu raspravljanja prije objave presude Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovoj dilerskoj skupini s Korčule, no od posla nije bilo ništa, jer u sudnici nije bilo branitelja Jadrana Franceschija.

Vremena i nema za bacanje

Obavijestio je, naime, sud da danas ima sjednicu Vrhovnog suda, i to u slučaju koji se protiv Cvika vodi za prijetnje Uskokovoj krunskoj svjedokinji Petri Gugić.

Cvik je inzistirao da želi samo Franceschija jer ostali optuženici iznose svoje obrane pa mu je to dosta bitno. Što da se radi? Matulović vremena za gubljenje baš i nema, jer mu svi pritvorenici osim Cvika izlaze na slobodu 22. svibnja ukoliko do tada ne objavi presudu. A ostale su još obrane desetorice optuženika, završne riječi optužbe i odvjetnika...

Svakim izgubljenim danom, Cvikov brat i ostali bliže slobodi

Raspored je bio prilično zgusnut, odgoda gotovo da nije dolazila u obzir. Javila se Uskokova tužiteljica Natalija Petković. "Zašto umjesto Franceschija ne dođu branitelji Boris Majić i Hrvoje Alajbeg, oni su ga već mijenjali pa mogu i sad", upozorila je Petkovićka.

Rasprava je na koncu ipak odgođena. Hoće li Matulović imati dovoljno vremena objaviti presudu prije no što mu optuženici zbrišu s Bilica? Cvik nema nekog interesa u kupovanju vremena, jer je već uputio zahtjev da ide na služenje kazne za šverc marihuane. On neće tako skoro vani, no svaki izgubljeni dan itekako će koristiti njegovom bratu Mirjanu i još petorici optuženika, koji su gotovo stalno u pritvoru od uhićenja potkraj 2006. godine.

Pročitajte više