Neki odustali od rada u biračkim odborima. Mislili su da će sutra biti slobodni

Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dio članova biračkih odbora u Splitu zbog radnih je obveza napustio odbore, oni će biti popunjeni novim članovima do sutra ujutro u 7 sati, kada se otvaraju sva 163 redovna birališta u tom gradu te ni na koji način nije upitno glasovanje, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu.

"Dio članova biračkih odbora je danas i jučer napustio te odbore zbog radnih obaveza koje traže njihovi poslodavci, a ti su se članovi prvobitno prijavili u biračke odbore smatrajući da na dan izbora, 17. travnja neće morati raditi na svojim radnim mjestima", rekao je za Hinu član Gradskog izbornog povjerenstva u Splitu Miho Mratović.

Mratović: Izbori će se održati regularno

Podsjetio je kako svaki birački odbor mora imati minimalno pet članova te da predsjednici odbora i njihovi zamjenici ne mogu biti osobe koje su članovi bilo koje stranke. "Nama se danas javljaju ljudi koji žele popuniti biračke odbore gdje je dio članova istupio iz njih i izbori će se u Splitu održati regularno", kazao je Mratović.

Po njegovim riječima, osim 163 redovna birališta pod ingerencijom splitskog Gradskog izbornog povjerenstva je i nekoliko otvorenih birališta. "To su birališta u dva staračka doma te biralište u zatvoru i birališta na tri hrvatska broda koja plove na međunarodnim rutama", rekao je Mratović.
 

Pročitajte više