Nema kvoruma, ali ima reda: Reiner zastupnicima naredio da počiste klupe

Foto: FAH

KAKO smo već izvijestili, i treći petak zaredom vladajuća većina u Saboru nije uspjela osigurati kvorum za glasanje.

Sve je počelo izlaskom zastupnika SDP-a iz sabornice nakon čega su vladajući više puta pokušali glasati, no kako je u tom trenutku u sabornici bilo samo 75 zastupnika, glasanje nije uspjelo ni iz više pokušaja.

Kriva je dugmad

Predsjednik Sabora Željko Reiner pokušao je za to okriviti "dugmad" rekavši da nekome možda ne radi gumb pomoću koje se glasa pa se kvorum više puta utvrđivalo, a čak se i glasalo, iako je bilo jasno kako kvoruma nema.

Nakon glasanja za govornicu je izašla Gordana Rusak koja se požalila zbog nemogućnosti da se u saboru donose odluke. "Mislila sam da ćemo danas biti zajedno, i lijevi, i desni, i oni koji se ne smatraju ni lijevima ni desnima", poručila je.

Kao u osnovnoj školi

No njezino obraćanje galamom su neprestano prekidali zastupnici vladajuće koalicije koji su ostali u sabornici pa im je Reiner nakon nekoliko opomena kao u osnovnoj školi poručio da "ako im se ne sluša izađu van i ne ometaju".

Sjednica je ubrzo prekinuta do sljedećeg tjedna, a predsjednik Sabora je na kraju poručio zastupnicima da "očiste klupe jer će mladi kolege imati simuliranu sjednicu Sabora" i naglasio im da ne ostavljaju papire i osobne stvari na klupama.

Pročitajte više