Nema sreće: Dikan izgubio spor, izvrijeđao sud i dobio prijavu za krivotvorenje ugovora

JOSIP RADELJAK DIKAN izgubio je prošlog tjedna spor protiv polubrata Željana Radmana za vlasništvo nad kavanom Semafor i restoranom Pimpinella.

Ne zna za presudu, a bio na objavi?!

Prije dvije godine Dikan je polubrata tužio Trgovačkom sudu u Splitu zbog navodnog ugovora iz 1998. godine, kojim mu ovaj u idućih deset godina ostavlja sve što je zaradio?! Ispostavilo se na koncu da je ugovor napisan na komadu papira istrgnutom iz bilježnice, što apsolutno ne odgovara potrebnoj javnobilježničkoj ispravi. Ne samo to. Radman, koji s Dikanom ne priča već 15 godina, tvrdi da potpis uopće nije njegov pa je Dikana prijavio za krivotvorenje. U tijeku su istražne radnje.

Na objavi presude Radeljak je burno reagirao i izvrijeđao sud. Kad su ga novinari nazvali da komentira presudu, pravio se nevješt. "Ne znam ja što ti vaši sudovi sude", složio je priču Radeljak, premda je vrlo dobro upoznat s presudom, koja ga, zasad još uvijek nepravomoćno, obvezuje i na plaćanje više od pola milijuna kuna sudskih troškova!

Nema povjerenja u sud koji mu je sina oslobodio odgovornosti za smrt Ene Begović?

Nije samo Dikan bio nabrušen na splitski sud. Dvije, tri rekao je i njegov odvjetnik Branko Šerić. Pojašnjavajući zašto ne žele dostaviti sudu original ugovora, Šerić je podsjetio da na splitskom sudu nestaju spisi i revolveri. Mislio je Šerić na poznati slučaj nestanka pištolja Vinka Budiše, samo što je to bilo na Županijskom, a ne Trgovačkom sudu, što uvaženi odvjetnik sigurno zna.

Čudi tolika Dikanova nabrijanost na splitske sudove kada znamo da su upravo Općinski i Županijski sud u Splitu oslobodili njegova sina Lea odgovornosti za smrt Ene Begović u tragičnoj glupoj prometnoj nesreći na Braču na Velu Gospu 2000. godine.

Isti taj sud bio je vrlo blagonaklon prema Leu Radeljaku i njegovu ocu, i tijekom istrage, a onda i na suđenju. Sve je palo, inače, na leđa mladog Lea. Dikana, vlasnika terenca pod kojim je stradala Ena, nitko nije dirao.

Nikad bizarnija tužba

Dragan Mijoč, odvjetnik Željana Radmana, uvjeren je da će Visoki trgovački sud potvrditi presudu splitskog Trgovačkog suda. Kaže da nikad bizarniji tužbeni zahtjev u svojoj dugogodišnjoj praksi nije vidio.

Pročitajte više