Nestanak Martine Horvat: Policija pretražuje imanje bivšeg dečka

GLASNOGOVORNICA zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je da je bivši dečko nestale PR agentice Martine Horvat tijekom vikenda bio na razgovoru u policiji, ali je pušten na slobodu. Tijekom policijskog ispitivanja mladiću je i pozlilo te su policijski službenici pozvali i liječnika.

Tijekom današnjega dana pripadnici interventne policije detaljno su pretraživali teren oko ranča Martinina bivšeg dečka Saše Leskovčanina. Policija traga za Martinom Horvat, ali i za tepihom koji je nestao iz njezina stana.

Prema riječima Martinina brata Borisa, on smatra da Saša Leskovčanin nije povezan s nestankom njegove sestre premda je ponekad bio čudan te je imao ljubomorne ispade. Također, ni policija navodno više ne sumnjiči Sašu Leskovčanina za nestanak mlade Martine Horvat.

Istovremeno, 39-godišnji Saša Leskovčanin je prije šest dana nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog nedopuštenog držanja oružja i zloporabe droge. Naime, Sašu i Lenoru P.G. je policija u listopadu 2007. godine uhitila zbog posjedovanja 13 grama marihuane i 16 grama kokaina. Tijekom pretrage barake koju je Saša L. koristio policija je pronašla automatsku pušku, eksploziv, ručne bombe, minobacačke mine i streljivo te još 48 grama marihuane.

Policija ispitala 150 osoba

Neslužbeno se doznaje da je 39-godišnji Saša Leskovčanin u policijskoj postaji prijetio samoozljeđivanjem te je premješten u zdravstvenu ustanovu, gdje se i sada nalazi. Podsjetimo, 28-godišnja Martina Horvat je iz svoga stana u Laništu nestala 13. ožujka te joj se od tada gubi svaki trag.

Kako bi otkrila gdje je nestala djevojka, policija još uvijek ispituje rodbinu, prijatelje i poslovne suradnike Martine Horvat. Navodno je dosad ispitano 150 osoba. Ozbiljna potraga za njom počela je tek kada se medijima za pomoć obratio Martinin brat Boris Horvat. On je i na Facebooku objavio nekoliko fotografija sestre i zamolio da mu se jave oni koji imaju informacije o Martini.

Martina je nestala nakon što se 13. ožujka spremila i krenula u noćni izlazak. Pretragom stana je utvrđeno da u njemu više nisu njezin laptop i USB stick, a čini se da je Martina sa sobom ponijela i putovnicu. U sklopu potrage provjereni su i granični prijelazi, no zasad nema informacija da je Martina napustila Hrvatsku.

Pročitajte više