Nesuđeni predsjednik Boris Mikšić ima velike planove: Otkupio udio u Ininoj tvrtki i širi posao

Foto: BorisMiksic.net

BORIS MIKŠIĆ, američko-hrvatski biznismen koji se svojedobno natjecao na predsjedničkim izborima ima velike poslovne planove u Hrvatskoj.

Njegova kompanija Cortec preuzela je od Crosca, koji je u vlasništvu INA-e, stopostotni udio u kompaniji CorteCros. Mikšićev Cortec je do sada bio 40-postotni vlasnik CorteCrosa, dok je 60 posto imao Crosco.

Mikšić kaže da je ova akvizicija prilika da se Hrvatska strateški pozicionira kao centar europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije.

"Ovakva akvizicija odlična je prilika za Hrvatsku da se strateški pozicionira kao centar Europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije i zgrabi dio kolača na brzo-rastućem svjetskom tržištu inhibitora. Pokretanjem tvornice EcoCortec u Baranji koja je upravo proslavila 10 godina uspješnog poslovanje usmjerio sam Hrvatsku prema ekološkim rješenjima koja u svijetu zamjenjuju konvencionalne metode. Ovim novim pripojenjem CorteCrosa svojoj matičnoj tvrtki Cortec želja mi je još više ojačati suradnju s domovinom. Cilj mi je Hrvatsku brendirati kao centralnu točku u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste!“ poručio je Mikšić.

Split će biti glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda

Cortec je jedan od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja.

Tvornica bioplastike EcoCortec koju je Mikšić pokrenuo 2006. godine u Hrvatskoj u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Nakon ove akvizicije Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, navode iz Corteca.

CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu u kojem se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorijskim kapacitetom čija gradnja se planira u skoroj budućnosti.

Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda te proizvoda Kanadske tvrtke Bionetix International koja bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi te je također u vlasništvu Corteca.

Pročitajte više