Netflix otpustio svog glavnog komunikatora zbog rasizma

Screenshot: YouTube

NETFLIXOV glavni službenik za komunikacije Jonathan Friedland otpušten je iz ove tvrtke nakon što je tijekom radnih sastanaka koristio uvredljive izraze, odnosno N-riječ, pri čemu se misli na politički nekorektan zastarjeli termin nigger (crnčuga), kako piše The Guardian.

Iz Netflixa je službeno potvrđeno kako Friedland odlazi, no nisu željeli otkrivati detalje. Ipak, Hollywood Reporter javlja kako je do otkaza došlo nakon što su se tamošnji radnici bunili zbog njegovog načina komunikacije.

Friedland je na Netflixu, gdje je došao iz Walt Disneyja, proveo više od sedam godina, a na Twitteru je napisao kako se služio bezobzirnim načinom izražavanja. 

U dugačkom internom pismu zaposlenima o Friedlandovom odlasku, izvršni direktor Reed Hasting napisao je kako je njegova upotreba neprimjerenih izraza najmanje u dvije prilike pokazala neprihvatljivo nisku svijest o rasnoj osjetljivosti, javlja Hollywood Reporter.

Ova neugodna vijest po Netflix dolazi upravo nakon objave da su dosegli broj od 125 milijuna pretplatnika diljem svijeta te da sljedećem kvartalu očekuju još 6.2 milijuna.

Pročitajte više