Neven Ljubičić novi ministar zdravstva

NASLJEDNIK ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebranga bit će dr. Neven Ljubičić, dosadašnji Hebrangov pomoćnik i internist u KB-u Sestara milosrdnica, odlučila je Vlada nakon jednomjesečnih dogovora, saznaje Jutarnji list koji piše kako je Ljubičić, tek nakon višetjednog nagovaranja, pristao nastaviti karijeru u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, gdje je došao prije sedam mjeseci. 

Ljubičić je rođen 1963. godine u Zadru, član je HDZ-a, internist je i docent na katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Oženjen je i ima dvoje djece.

Tko će zamijeniti Hebranga na mjestu potpredsjednika Vlade za poljoprivredu još je nepoznato, no špekulira se kako će to biti najuspješniji domaći menadžer Damir Polančec, član Uprave Podravke.

U Vladi se raspravljalo i o zamjeniku ministra vanjskih poslova Žužula, a tko će njega naslijediti također je još upitno.

Prema izvorima Jutarnjeg lista, spoje li se MVP i Ministarstvo europskih integracija ministrica će biti Kolinda Grabar Kitarović, dosadašnja ministrica za europske integracije, a ne dođe li do spajanja izgledni kandidat je Frano Matušić, saborski zastupnik HDZ-a iz Dubrovnika, po zanimanju akademski glazbenik.

Andrija Hebrang i Miomir Žužul najvjerojatnije će se vratiti u Hrvatski sabor, zbog čega će HDZ izgubiti dvije zastupnice, Daniru Nakić i Katarinu Fuček, koje mijenjaju Hebranga i Žužula. No, konačnu odluku o nastavku političke karijere dvojice najomraženijih HDZ-ovih ministara donijet će premijer Sanader idućeg tjedna.

Pročitajte više