Nevenka uvela cenzuru: Tomasović može na Gradsko vijeće, ali ne smije davati izjave?!

MORA DA je danas laknulo Hrvoju Tomasoviću, šefu splitskog HSP-a. Popodne mu je stigla dopusnica Kerumove sestre Nevenke Bečić, kojom mu dozvoljava da prisustvuje sjednicama Gradskog vijeća.

Dozvolu je, istina, dala, ali - uvjetovanu! Naime, Tomasoviću brani da izvodi performanse i daje izjave novinarima tijekom sjednice?! Nevjerojatno. Ono što je dopušteno njezinom bratu gradonačelniku, nije dopušteno šefu stranke koja ima gradskog vijećnika?! Kakva cenzura!

Posebni uvjeti za šefa HSP-a

"Gospođa Bečić ponaša se kao Elena Ceausescu ili Imelda Marcos. A na nju me čak i podsjeća. Nevjerojatna je ta njena samovolja i nametanje nekakvih posebnih uvjeta. Ne znam ja na kakve to ona performanse misli. Kao da ja žongliram ili dubim na glavi. A što se izjava tiče, nije mi jasno kako ona to misli meni zabraniti. Željko Kerum može davati izjave, dopušteno je to i gradskim vijećnicima, a ja ne smijem. Za mene očito važe neki posebni uvjeti", komentirao je Nevenkinu dopusnicu Tomasović.

Nevenka je na prethodnim sjednicama bila prilično nabrušena na Tomasovića. Čak je htjela staviti na glasanje odluku da mu se zabrani dolazak. U zadnji čas su je odgovorili od nauma.

Dva teška dana za Nevenku

Sutra je na rasporedu tematska sjednica oko Prve vode i gradnje restorana Fani Horvat na Marjanu, a preksutra redovna sjednica Vijeća na kojem će se raspravljati i o milijun kuna koje bi Grad Split trebao iskeširati Kerumu za prometnicu koja vodi do njegova hotela. Pola sata prije sjednice o Marjanu pred Banovinom će se okupiti prosvjednici iz inicijative Za Marjan, a konačno će se doznati i hoće li Joško Svaguša, novi-stari vijećnik okrenuti leđa Kerumu i HGS-ovcima.

Živce će Nevenki svakako dignuti i prijepori oko statusa HGS-ovog vijećnika Pere Čenića, kojeg su kao Svagijevog zamjenika izbacili iz Vijeća, premda HSP drži da je umjesto njega morao otići Dane Galić, koji je kao zamjena Romane Škrabić posljednji ušao u Vijeće. U svakom slučaju, bit će zabavno u Banovini iduća dva dana.

Pročitajte više