Nevjerojatno: Gradonačelnik Imotskog sjetio se tko je odgovoran za instalaciju - SDP?!

HDZ-OVCI su danas za jučerašnji debakl u Imotskom optužili - SDP. Smišljali su cijelo jutro što će, a onda su pozvali birane medije na tiskovnu konferenciju.

Nejasno je što se dogodilo imotskom gradonačelniku Anti Đuzelu, prebjegu iz HSP-a, koji jučer za privođenje petorice članova Udruge mladih zbog transparenta "Vratite ukradeno" nije znao, niti ga je bilo briga, a danas, eto, zna i tko je smijesio poparu. Nije doduše znao pojasniti kako je došao na tu prepametnu ideju nakon jučerašnje nezainteresiranosti, pa mu je pomogao Josip Lešina, načelnik Runovića.

HDZ-ovci popisuju prosvjednike

Lešina je podsjetio kako je nedavno kod njih svratio predsjednik Josipović pa nije bilo transparenata. "Trojica privedenih mladića bili su među prosvjednicima na Kozjačiću, a prosvjed je započeo nakon presice oporbenih stranaka na imotskom smetlištu", manirom vrhunskog obavještajca ustvrdio je Lešina. 

Samo lijepo, ništa ružno...

Đuzel je mudro dometnuo kako su članovi Udruge mladih Imotski provalili u zgradu koja se nalazi u vlasništvu Ministarstva financija kako bi postavili transparent "Vratite ukradeno". I on je poput župana Ante Sanadera, da se piše o lijepim, a ne ružnim stvarima.

Upravo je, naime, tako jučerašnja zbivanja prokomentirao prvi HDZ-ovac Splitsko-dalmatinske županije. Sanader je nezadovoljan kako su događaj popratili mediji, transparent je dobio status glavne vijesti, a ne otvaranje dvorane glazbene škole. Što je šteta, smatra Sanader.

O tome da su članovi Udruge mladih Imotskog privedeni kako svojim prosvjedom ne bi pokvarili raspoloženje šefice HDZ-a, nije bilo riječi. To spada u domenu ružnih, a ne lijepih stvari, a HDZ-ovci žele, baš poput njihove šefice, samo o lijepom. Nikako ružnom. Možda zato i nisu zvali sve medije. Nego samo one za koje su pretpostavili da će lijepo. Jer ružno, svi su već shvatili, ne žele...

Pročitajte više