Nevrijeme nanijelo štetu na sisačkom području, u Karlovačkoj županiji bez posljedica

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

JAKA kiša praćena vjetrom zahvatila je danas poslijepodne Sisačko-moslavačku županiju, dežurne ekipe su na terenu, a djelatnici Elektre otklanjaju štetu na električnim stupovima i instalacijama, dok u Karlovačkoj županiji nije bio većih posljedica nevremena.

U Sisku su polomljena mnoga stabla, vjetar odnio krov jedne garaže

Na sisačkom području snažni vjetar polomio je mnoga stabla pa su komunalne službe i vatrogasci bili angažirani u njihovom otklanjanju. Također, bilo je dojava građana o štetama na automobilima na koje je palo drveće. Djelatnici Elektre angažirani su na otklanjanju šteta na električnim stupovima i instalacijama, koje su dovele do kvarova na električnoj mreži.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe u Sisku imali su nakon 16 sati pet intervencija na uklanjanju porušenih stabala na području grada te jednu intervenciju na popravku krova garaže s koje je vjetar odnio limeni krov.

Najveća šteta u Sisku je na starijim stablima uz Rimsku ulicu, gdje je uklonjeno desetak polomljenih stabala. Gradska kanalizacija nije mogla prihvatiti velike količine oborinskih voda pa su neke prometnice i parkovi bili poplavljeni.

U Karlovačkoj županiji nevrijeme prošlo bez većih posljedica

Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije prouzročilo znatniju štetu. Pala su dva električna stupa kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.

Od direktora Elektre Karlovac Zvonka Spudića Hina doznaje da su stupovi uklonjeni s ceste i promet se nesmetano odvija. U Centru 112 rekli su da su zaprimili četiri poziva i da se odnose na oboreno drveće koje ometa cestovni promet.

Pročitajte više