Britanskog premijera u TV debati pitali zašto se tako dugo čeka na pregled kod zubara

Screenshot: Sky News

Nezadovoljni birači rešetali su britanskog premijera Rishija Sunaka i čelnika laburista Keira Starmera u televizijskoj debati u kojoj su ih pitali o prošlim odlukama i obećanjima što će učiniti ako pobijede na izborima 4. srpnja.

U zadnjem susretu u televizijom studiju prije izbora dvojica političara suočila su se s pitanjima i komentarima publike koji ukazuju na svakodnevne teškoće brojnih Britanaca i na nepovjerenje u političare.

I dok tri tjedna uoči glasanja ankete ukazuju na glatku pobjedu laburista, Sunaka su dočekali otvoreno negodovanje i teška pitanja vezana za štrajk liječnika i migracije.

Starmeru je jedan gledatelj prigovorio da izbjegava pitanja, uključujući i ona o tome zašto je podržavao svoga prethodnika, ljevičarskog veterana Jeremyja Corbyna.

Anketa: Starmer bio bolji

Anketa nakon debate održane u gradu Grimsbyju, na sjeveru Engleske, pokazala je da 64 posto ispitanika smatra da je Starmer bio bolji na događaju koji je organizirala televizija Sky News.

Starmer je rekao da će od prvog dana početi provoditi svoje politike, ali nije jasno odgovorio je li bio iskren kada je 2019. rekao da bi Corbyn trebao postati premijer.

"Želim zasukati rukave i raditi zajedno s vama kako biste mogli reći da je vlada na vašoj strani", rekao je Starmer praćen pljeskom. "To će biti golema razlika u odnosu na posljednjih 14 godina."

Sunaka su iz publike pitali zašto se tako dugo čeka na pregled kod zubara, požalili se na duge liste čekanja za druge preglede i što je učinio da se zaustavi dolazak migranata čamcima.

"Znam da smo prošli kroz teška vremena, svima vam je bilo teško, ali vjerujem da smo promijenili smjer i da imamo jasan plan za budućnost", rekao je Sunak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.