Nigerijska policija upala na "farmu beba" i spasila 32 trudnice: Djeca se prodaju i zbog crne magije

NIGERIJSKA policija upala je ne takozvanu "farmu beba" gdje su maloljetne majke prisiljavane da se odreknu svoje novorođenčadi, koje bi onda prodavali trgovci ljudima, javlja Guardian.

Čak 32 mlade trudnice su spašene iz rodilišta kojim je upravljao švercerski lanac u gradu Abi. Djevojke, većinom tinejdžerke, su navodno zatočene u klinici kako bi mogle rađati djecu koja se onda prodaju u svrhu ilegalnog posvojenja ili za korištenje u ritualima crne magije. Najveći broj djevojaka ima između 15 i 17 godina, a najstarija među njima tek 20.

Djevojke kažu kako im je vlasnik klinike davao 192 dolara za rođene dječake, a 161 dolar za djevojčice. Uhićeni doktor kaže kako su bebe nakon rođenja prosljeđivali socijalnim službama koje su ih onda davale na posvajanje, te da klinika služi kako bi pomogla mladim djevojkama s neželjenim trudnoćama. On će ipak biti optužen za zlostavljanje djece i šverc ljudima, a prodaja i kupovina djece se u Nigeriji kažnjava s 14 godina zatvora.

U nekim dijelovima Nigerije se djeca ubijaju u sklopu obreda crne magije

Trgovina ljudima treći je najčešći zločin u Nigeriji, nakon financijske prevara i prodaje droge. Prema UN-u, najmanje deset djece se svakodnevno proda diljem zemlje, a trgovci se rijetko kad uhvate. Bebe se prodaju i po cijeni do 6400 dolara, ovisno o spolu.

Djeca se često nude u ilegalnim posvajanjima, a u nekim dijelovima zemlje se ubijaju kao dio obreda crne magije, vjerujući da neke vradžbine to čini jačima.

Pročitajte više