Nije kraj: "Svi Fritzlovi zločini tek će šokirati javnost"

SILOVANJE medicinske sestre počinjeno 1967. godine i 24-godišnje držanje kćeri Elisabeth u zatočeništvu i ropstvu, gotovo svakodnevno silovanje, ubojstvo djeteta i zlostavljanje kćeri i njihove zajedničke djece, po svemu sudeći nisu jedini zločini koje je počinio austrijski monstrum Josef Fritzl.

> "Fritzl me pokušao silovati godinu dana prije nego što je zatočio Elisabeth"

> "Rosemarie Fritzl je uništilo to što je njen suprug učinio": Je li moguće da ništa nije znala?

> Austrijanci će srušiti Fritzlovu kuću: "Ne želimo da ovo postane turistička meka"

> Video: Fritzl osuđen na doživotni zatvor!

Austrijske vlasti, naime, istražuju još nekoliko slučajeva s kojima povezuju umirovljenog elektro-inženjera koji je u četvrtak osuđen na doživotni boravak u psihijatrijskoj ustanovi. Austrija strahuje kako će "svi Fritzlovi zločini tek isplivati na površinu i ponovno šokirati javnost".

Previše podudarnosti da bi bilo slučajno

Jedan od slučajeva koje je austrijska policija ponovno počela istraživati je ubojstvo 17-godišnje Martine Posch, koja je 1986. godine silovana, zadavljena i bačena u jezero nedaleko od mjesta na kojem Fritzl i njegova supruga Rosemarie imaju ljetnikovac. "Ono što sad stoji je da Martina izrazito sliči Fritzlovoj kćeri. Sličnost je jednostavno nevjerojatna", rekla je šefica lokalne policije Alois Lissl.

Drugi slučaj je ubojstvo 17-godišnje Anne Neumayer, koja je 1966. godine ustrijeljena u blizini mjesta gdje je Fritzl radio. Policija istražuje i nestanak 16-godišnje Julie Kuehrer, koja je 2006. godine nestala u blizini njegovog doma. Još jedan slučaj za kojeg austrijska policija sumnjiči Fritzla je silovanje i ubojstvo 20-godišnje Gabriele Superkove, počinjeno 2007. godine, a čije je tijelo pronađeno u jezeru pokraj kojeg je Fritzl bio na godišnjem odmoru.

Kad se zbroje sve slučajnosti i počinjeni zločini, ostaje nejasno kako je Fritzlova supruga Rosemarie mogla ne znati ništa o tome. Policija i dalje smatra kako je nevina, ali javnost je i dalje i više nego sumnjičava.

I.M.
Foto: AFP/Bild

Pročitajte više