Nije ni počela, a skupština HDZ-a u Splitu već nelegalna: Dr. Duje nije pustio Rošina u dvoranu

NIJE NI počela dugoočekivana izborna skupština splitskog HDZ-a, a već su se pojavile ozbiljne sumnje u njezinu legalnost. Dr. Duje zatvorio je vrata dvorane za Jerka Rošina, koji je nedavno vraćen u stranku te je kao član Gradskog odbora trebao biti na skupštini. Rošin je čekao deset minuta, a onda pozvao novinare da im otvori dušu.

Rošin: Nitko ne zna gdje je moj glas

"Nisam htio raditi incident i skandal, tražiti da me puste unutra. Došao sam se danas prijaviti, ali se onda ispostavilo da nema mog imena na popisu. Greška, kažu. Greška je bila već kod temeljnog ogranka. Ni tamo me nisu zvali. Tada sam dozvolio da je bila u pitanju greška, ali ovo svakako nije greška", zvučao je Rošin prilično rezignirano.

"Upozorio sam ih da nisam dobio pozivnicu. Rekli su mi opet da je sigurno neka greška, jer mi je pozivnica poslana. Nisu je poslali, jer je do danas nisam dobio. To što me nema ni na popisu za skupštinu, svakako nije slučajnost. Iz toga se iščitava namjera", uvjeren je Rošin.

Dr. Duje: Baš me briga što Rošin radi...

Tražio je objašnjenje. Prenijeli su mu što je dr. Duje poručio. "Neka radi što hoće, baš me briga". Eto doslovno je to kazao", otkrio nam je Rošin Marasovićevu reakciju.

"I jedan glas može biti presudan, a nitko ne zna gdje je moj glas pa se ja pitam može li ova skupština uopće biti legitimna", drži Rošin. Hoće li tražiti poništenje skupštine, nije htio otkriti. Čak nije htio kazati ni kojem bi kandidatu dao glas. Kako u Splitu, tako i u Zagrebu. 

HDZ United protiv Škorića

Eto. Vrlo će uzbudljivo biti danas u hotelu Split. Kako smo jučer i najavili, došlo je do oformljavanja zajedničke liste većine kandidata, takozvanog HDZ Uniteda, koji će pokušati srušiti snove Petra Škorića o prvoj stolici splitskog HDZ-a. Škorić ima podršku mladeži, uz njega su Vinko i Domagoj Maroević, Marija Boban, gradski vijećnici Gojo i Ramljak...

Sanja Bilač: U ovoj manipulaciji ne želim sudjelovati

Nije nikakvo čudo da je Rošin ostao pred vratima, budući da su se incidenti ovakve vrste događali i tijekom izbora po ograncima. Najvatrenije je bilo upravo u kotarevima koje kontrolira dr. Duje. U Spinutu tako nisu pustili supruga vijećnice Sanje Bilač, a na Trsteniku nećak dr. Duje zabranio je ulazak bivšoj šefici splitskog HDZ-a Željani Podrug, što je skandal bez presedana. 

Danas u hotelu Split nema ni Željane Podrug, a ni Sanje Bilač. "Ovo je najobičnija trgovina i manipulacija i ja u tome nisam htjela sudjelovati", kazala nam je Bilač.

Pročitajte više