Nije samo bila majica sa "Za dom spremni", pogledajte vijenac

Foto:Ivica Galovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović napustio je obilježavanje obljetnice Bljeska u Okučanima nakon što je jedan muškarac istaknuo majicu s natpisom "Za dom spremni".

>> VIDEO Incident na obilježavanju Bljeska, Milanović otišao zbog "Za dom spremni"

 

No ustaški natpis "Za dom spremni" nije bio samo na majicama dvojice sudionika obilježavanja Bljeska. 

Taj je natpis stajao i na vijencu koji je ostavljen tijekom obilježavanja Na vijencu stoje napisi "Za dom spremni" i "HOS-HSP".

Milanović je na Facebooku objasnio kako je jedan od muškaraca s majicama trebao polagati vijenac. 

"Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu. Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj", napisao je, između ostalog, Milanović

Ispred muškarca koji se skinuo u majicu s natpisom ZDS bio je, slučajno ili ne, Đuro Glogoški.

Na obilježavanju je, inače, bio još jedan muškarac s identičnom majicom. 

Pročitajte više