Nije samo festival: Mrduljaš dobio i lokacijsku dozvolu za gradnju stanova na Marjanu

TOMISLAV MRDULJAŠ ne samo da je novi-stari koncesionar Splitskog festivala, nedavno je konačno dobio i lokacijsku dozvolu za gradnju stambenog objekta uz samu granicu Park šume Marjan. Radi se o par etaža, svaka sa po 300-ak kvadrata i 16 stanova. Društvo Marjan odmah se diglo na uzbunu.

"Društvo Marjan bavi se krivim stvarima"

"Kerum s mojoj lokacijskom dozvolom nema nikakve veze, to su zlonamjerne insinuacije. Čekao sam je 30 godina. Riječ je o mojoj djedovini, nema ni govora da se nalazi Park šumi Marjan, teren je od zaštićene zone odvojen makadamskim putem. Mislim da se Društvo Marjan i njihov tajnik bave krivim stvarima", kazao nam je Mrduljaš.

Tvrdi da je sve u skladu sa zakonom i po urbanističkim uvjetima te da dozvolu ne izdaje Kerum, već gradske službe. 

Stari sponzor Kerum

Mnogi su skloni povjerovati da Mrduljaš ima debelu vezu kod splitskog gradonačelnika. Jer otkako je Kerum u Banovini i njegovi poslovi dobivaju sasvim novih zamah. "To su gluposti. Pa ja sam organizirao festivale i prije no što je Kerum postao gradonačelnik, a glazbeni doček Nove godine na rivi moja je ideja stara pet godina", kategorički Mrduljaš demantira takve priče.

Ipak, suradnja s Kerumom nije novijeg datuma. Četiri godine Kerum d.o.o. bio je Mrduljašu generalni sponzor Splitskog festivala u razdoblju od 2005 - 2008. godine, a zajedno su ušli i u posao sa regionalnom TV Dalmacija. Neko vrijeme Splitom su kružile glasine da su se partneri opasno posvađali oko nekih par milijuna kuna, no javnost zapravo nikad nije doznala o čemu se tu zapravo radilo.

Zlonamjerna podmetanja

Projekt Mrduljaševe građevine na Marjanu izradio je arhitekt Neven Mladinić, član Kerumovog Savjeta za urbanizam, obilato angažiran u realizaciji restorana Fani Horvat na Prvoj vodi. Ni to nema veze, tvrdi Mrduljaš: "Neven je moj prvi susjed iz ulice, i u školu smo zajedno išli. Odavno je napravio taj projekt. Sve te priče jednostavno ne stoje i plod su zlonamjernih podmetanja."

Pročitajte više