Nije sve likvidirao metkom u glavu, neke je zatukao; pogledajte snimku očevida

46-GODIŠNJI Damir Voschion nije sve članove obitelji smaknuo metkom u glavu, već su neki umrli od zadobivenih udaraca tvrdim predmetom, priopćila je PU istarska navodeći samo inicijale osumnjičenog.

> Pokolj u Puli: Smaknuo oca, brata, šogoricu, bebu i sedmogodišnjakinju

> Masakr u Puli samo nastavak ovogodišnjeg niza stravičnih ubojstava u Istri

> U Puli Dan žalosti zbog obitelji Voschion

Šture informacije koje smo dobili iz istarske policije više-manje govore o tome što se moglo saznati i sinoć na licu mjesta, osim gore navedenog jer su jučerašnje informacije govorile da su svi dobili metak u glavu.  Policija je izvijestila kako je nakon počinjenja teškog peterostrukog ubojstva osumnjičeni sam pristupio u policijsku postaju i prijavio da je poubijao cijelu obitelj. U isto vrijeme i susjedi su pozvali Hitnu pomoć.

"Dolaskom ophodnje na mjesto događaja u kući je pronađeno pet mrtvih osoba za koje je utvrđeno da se radi o ocu Renatu rođenom 1937. godine, bratu Deanu rođenom 1967. godine, bratovoj supruzi Nataši rođenoj 1971. godine, te njihovoj malodobnoj djeci Karli rođenoj 2000. godine i Mauru rođenom ove godine" - stoji u priopćenju u kojem se dodaje kako sve dosad poduzete mjere ukazuju na to da su neke od osoba ubijene vatrenim oružjem, a neke od zadobivenih udaraca tvrdim predmetom, najvjerojatnije drškom pištolja.

Voschiona se tereti za tri ubojstva i dva teška ubojstva (odnosi se na djecu, op.a.), te će danas biti priveden istražnom sucu uz kaznene prijave.

Motiv - nezadovoljstvo oko podjele kuće?

Motiv ovog tragičnog i hladnokrvnog ubojstva najvjerojatnije je nezadovoljstvo oko podjele kuće.

Prvi dio očevida izvršio je istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić uz sudjelovanje županijskog državnog odvjetnika, sudskog patologa, vještaka iz Zagreba te policijskih službenika PU istarske. Danas se nastavlja drugi dio očevida, a također će biti izvršena i obdukcija nad tijelima preminulih. Policija će pokušati utvrditi i porijeklo oružja.

Spomenimo kako je ubojica dvaput bio kazneno prijavljen zbog prijetnji te jednom prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, no niti jedna prijava nije se odnosila na obitelj. Niti policija, ali niti susjedi nemaju nikakva saznanja o eventualnim narušenim odnosima u njihovoj obitelji.

Nataša Voschion nakon porodiljnog dopusta trebala se vrattiti poslu profesorice. Radila je, naime, u privatnoj gimnaziji i osnovnoj školi Juraj Dobrila, gdje je predavala prirodu, biologiju i kemiju. Njezina je kći, koja je također brutalno ubijena, tek krenula u školu. 

Snimka očevida objavljena je na YouTubeu

U razgovoru sa Vladom Sirotićem, županijskim državnim odvjetnikom iz Pule, nismo uspjeli doznati nešto više o jučerašnjim ubojstvima jer, kako nam je rekao Sirotić, Odvjetništvo nema običaj komentirati slučajeve dok nije podnesen istražni zahtjev. U slučaju Damira Voschiona, prve se informacije mogu očekivati nakon isteka 48-satnog pritvora.

A.H.
Foto: Barkun.hr/Glas Istre

Pročitajte više