"Nije točno da se bilo tko u HAK-u razbacuje novcem"

"NAJODLUČNIJE odbacujemo insinuacije da se bilo tko u Hrvatskom autoklubu, a posebno predsjednik, razbacuje novcem te da nema stezanja remena", navodi se u priopćenju koje potpisuje Alan Vojvodić, voditelj odnosa s javnošću u HAK-u, a koje je Indexu poslano kao odgovor na jučerašnji tekst u kojem su prenesene izjave Damira Škare i Ivana Dadića, kao i navodi iz Dadićevog pisma Upravi HAK-a.

"Ističemo kako se Predsjednik Hrvatskog autokluba na redovnoj Skupštini nije našao pod 'teškom paljbom' i nije prozvan 'neprincipijelnim manipulatorom'. Naprotiv, sjednica Skupštine protekla je u dostojanstvenom tonu a sve su odluke donesene praktično jednoglasno – u nekoliko odluka jedino je mr. Škaro bio protiv, dok je i u njima dr. Dadić glasovao za. Rasprave, osim istupa mr. Škare, nije bilo, osobito prilikom usvajanja izvješća, dok su u točkama o planovima i strategiji, bile tri konstruktivne rasprave članova Skupštine, sa konkretnim prijedlozima za unaprjeđenje rada udruge – što se i željelo postići", stoji u HAK-ovom priopćenju u kojem se također navodi kako razgovora o prodaji zgrade koju koristi AK Siget u subotu uopće nije bilo.

"Istina je kako su se tijekom više mjeseci vodili pregovori o produljenju ugovora o zakupu poslovnog prostora navedene zgrade, koji su još uvijek u tijeku. Nikakav dogovor o prodaji zgrade nije niti mogao niti jest bio postignut. Stoga g. Bikić nije niti mogao odustati od tog dogovora", tvrde iz HAK-a. U priopćenju se također ističe kako HAK ima namjeru riješiti spor s AK Siget, zbog čega su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog autokluba čak povukli osobne sporove koje su pokrenuli protiv Škare, nakon čega je on uvršten u savjetodavnu radnu skupinu za izmjenu Statuta Hrvatskog autokluba. "Navedeni sporovi odnose se na tužbe pokrenute nakon što ih je Škaro javno optužio za paljevinu automobila, za što je Škaro prethodno, sukladno dogovoru, sudu dostavio pisanu ispriku".

"Bikić je na sjednici Skupštine Hrvatskog autokluba odgovorio je Škari kako nema niti osobnih niti operativnih problema između Hrvatskog autokluba i AK Siget, da tijela Hrvatskog autokluba nisu usmjerena protiv AK Siget niti čine išta protiv AK Siget, a da su postojeći sporovi teret svima. Istaknuo je i kako se tijela Hrvatskog autokluba učestalo bave odnosima sa AK Siget, često i na teret bavljenja drugim autoklubovima i njihovim problemima. Spomenimo kako su nedavno u znak "normalizacije“ odnosa dvije udruge, Predsjednik i Glavni tajnik Hrvatskog autokluba i osobno su nazočili proslavi 30. godišnjice AK Siget", navodi se u priopćenju kojim HAK također upozorava kako inicijativu za novu strategiju HAK-a nije pokrenuo Dadić već je ona bila predviđena po dnevnom redu.

"Naposljetku, Škaro, koji je na Skupštini izjavio kako "ne želi preko novina“, ali se, izgleda, predomislio, odgovore na svoja pitanja o troškovima predsjednika Hrvatskog autokluba dobit će u onoj formi u kojoj ih je i tražio, pisanim putem. Za potrebe vaših čitatelja navedimo kako je, za razliku od Škare u AK Siget, Bikić u Hrvatskom autoklubu volonter, sa prebivalištem u Vinkovcima. Nadležnosti i ovlaštenja u Hrvatskom autoklubu propisana su Statutom, prema kojem Predsjednik ni na koji način ne "raspolaže budžetom" Hrvatskog autokluba. Udrugu zastupa i operativno poslovanje vodi glavni tajnik koji je profesionalno zaposlen u Hrvatskom autoklubu", zaključuje se u HAK-ovom priopćenju uz napomenu da Hrvatski autoklub nije izgubio parnice protiv AK Siget, te uz dodatak da je Škaro u svom komentaru bivšeg tajnika Bakovića greškom naveo kao bivšeg predsjednika.

J.C.
Foto: Hak.hr

Pročitajte više