Nije ubojstvo: Božić Kudrić optužen za smrt 20-godišnjeg Nikole Krmeka

Screenshot: Google Maps/Street View

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjeg Joška Božić Kudrića zbog smrti 20-godišnjeg Nikole Krmeka. Ne terete ga za ubojstvo, već nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, za što se može dobiti i do 15 godina zatvora. 

Božić Kudrić optužen je da je 18. studenog prošle godine u popodnevnim satima u dva navrata najmanje tri puta udario šakom u glavu Krmeka. U međuvremenu je mladić izgubio svijest, a kada je došao sebi, optuženi ga je opet napao. Krmek se ponovno onesvijestio te pao na pod i udario glavom o beton. Ta ozljeda je bila najteža i po život opasna, a Krmek je 1. prosinca umro zbog upale pluća kao uobičajene komplikacije liječenja nanesenih ozljeda.

Istraga je inače do Krmekove smrti vođena za kazneno djelo pokušaja ubojstva, no tužilaštvo se ipak nije odlučilo da Božić Kudrića optuži za ubojstvo jer smatraju da nije želio Krmekovu smrt. Drže da je postupao iz nehaja.

Pretučen zbog gubitka droge?

Božić Kudrić priznao je da je udario Krmeka, ali tvrdi da nije imao namjeru lišiti ga života. Kaže kako ga je jako pogodilo to što se dogodilo Krmeku jer su bili susjedi i prijatelji. Odvezao ga je u bolnicu, a po navodima svjedoka Anela H., koji je te večeri bio sa njima, Božić Kudrić je plakao dok je pokušavao oživjeti Krmeka.

Majka žrtve ponudila je dva moguća motiva za napad na njezinog sina. Moguće je, kaže, da se radi o osveti zbog Krmekovog iskaza na suđenju u Šibeniku za krađe ili zbog gubitka droge. Majka je, naime, otkrila da je čisteći sobu slučajno bacila neku materiju koju je on čuvao za drugu osobu.

Pročitajte više