Nijemac (28) lažnim ubojicama s dark weba uplatio 24.000 eura za ubojstvo čovjeka

Ilustracija: Unsplash

NJEMAČKE vlasti optužile su 28-godišnjeg mladića koji je preko interneta pokušao unajmiti plaćenog ubojicu da ubije partnera žene u koju je zaljubljen.

Osumnjičenik je navodno platio tisuće eura kako bi pokušao unajmiti ubojicu s lažne stranice na dark webu, piše Euro news. Ubojicu je pokušao unajmiti u više navrata.

Mladić je uhićen u travnju, a berlinski tužitelji su jučer priopćili da su ga optužili za pokušaj poticanja na ubojstvo. 

Htio da ubojstvo izgleda kao nesretan slučaj

Nijemac se registrirao na stranici na dark webu kako bi naručio ubojstvo. Naveo je detalje, poput adrese i fotografije mete. 

Prema tužiteljima, osumnjičenik je rekao da bi ubojstvo trebalo izgledati kao nesretan slučaj, poput prometne nesreće ili pljačke. Ponudio je 9000 eura, ali u bitcoinu. Ispričao je da mu je potom rečeno da plati više novca za drugog ubojicu jer je prvi uhićen. Mladić je pristao i ukupno uplatio 24.000 eura u bitcoinu. 

Ubojstva se nisu dogodila jer je stranica za unajmljivanje plaćenog ubojice lažna. Zato se 28-godišnjak žalio te pokušao unajmiti trećeg plaćenog ubojicu. Tada je tek saznao da je riječ o lažnoj stranici, kao i da mu novac neće biti vraćen. 

Administrator web stranice čak je rekao osumnjičeniku da se može predstavljati kao plaćeni ubojica i prevariti druge potencijalne "klijente", rekli su tužitelji.

Pročitajte više