Nikad dulji i nikad manji Božićni sajam u Splitu: Na Rivi tek 14 kućica

Foto: Index

SPLIT će ove zime imati nikad dulji, ali i nikad manji Božićni sajam. Naime, čak devet kućica na Rivi nije uspjelo naći svoje vlasnike. Ionako je ove godine bilo predviđeno značajno reduciranje Sajma izbacivanjem kućica na početku Rive i Prokurativama.

To se trebalo donekle kompenzirati novim zonama na Splitu 3 i u Đardinu, no za takav aranžman uopće nije bilo zainteresiranih, potvrdila nam je Marina Rančić, direktorica Spalatum DMC-a, gradske turističke agencije, koja po četvrti put organizira Božićni sajam.

Na Rivi planirali 23, a radit će tek 14 kućica

Samo za usporedbu, za prošli Božićni sajam kućica na Rivi i Prokurativama bilo je 44. Dakle, tri puta više jer ove će ih godine biti tek 14. 

Spalatum je produljio rok za prijave, jer su u predviđenom roku uvjete zadovoljila jedino četiri ponuđača. Rančić se nadala da će uspjeti naći zainteresirane za sve kućice, no to se ipak nije dogodilo.

"Imali smo ponovljeni javni poziv, no unatoč našim nastojanjima, uspjeli smo popuniti još tri ugostiteljske kućice na Rivi, dok nam se za program u Ulici Kralja Tomislava javila agencija Apostrof. I to je to. Sajam počinje 1. prosinca, službeno otvaranje je idući dan. S tim brojem kućica. Sve skupa imamo sedam ugostiteljskih kućica na Rivi, tri za fritule, četiri trgovačke. To je kompletno stanje. I Ulica Kralja Tomislava. Na Rivi su inače bile planirane 23 kućice. Ni za Đardin nam se nitko nije javio, kao ni za Ulicu Ruđera Boškovića. Đardin će se nakititi, ali programa nema", kazala nam je Rančić. 

Duljina sajma i vrijeme uplašili ugostitelje? 

Ovakvo nešto nije se dogodilo nikad dosad pa smo pitali Rančić ima li kakvo objašnjenje. Jesu li 15 posto veće cijene ipak odbile ugostitelje?

"Mislim da je najveći problem sama duljina sajma. 47 dana je podosta. Mnogi se boje i vremena. Zna doći do zahlađenja. Iza Nove godine ode dosta ljudi na skijanje, grad opusti, možda su se zbog toga pobojali", pokušala je objasniti Rančić razloge ovog debakla. 

Pročitajte više