Nikki Haley: Trump je prestar

Foto: EPA

Kandidatkinja za republikansku nominaciju Nikki Haley obećala je da će nastaviti sa svojom predsjedničkom kampanjom, rekavši da nema namjeru odustati uoči subotnjeg natjecanja u Južnoj Karolini.

"Ne osjećam potrebu da priznam poraz i ne bojim se Trumpove osvete", rekla je u govoru u Greenvilleu, u Južnoj Karolini, gdje se očekuje da će izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na predizborima ovog vikenda.

Trumpova kampanja ismijala Haley

Trump ima uvjerljivo vodstvo u nacionalnim anketama, a njegovi su saveznici pojačali pritisak na Haley da odustane od utrke nakon što je izgubila u prva četiri natjecanja s velikom razlikom.

Njezino inzistiranje na tome da nastavi s kandidaturom za Bijelu kuću razljutilo je Trumpovu kampanju, koja ju je ismijavala i prijetila da će isključiti donatore koji joj i dalje daju novac.

Haley: Trump je prestar

Tijekom svog današnjeg govora Haley je kritizirala Trumpa da je prestar, da unosi razdor i da je previše zaokupljen samim sobom da bi bio učinkovit vođa.

No naglasila je da s bivšim predsjednikom ima određen broj problema, dok ih s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom ima "bezbroj".

Republikanski predizbori u Južnoj Karolini održavaju se 24. veljače.

Pročitajte više