Nina Mikšić: Bez Borisa će Hrvatska propasti i ostati u žabokrečini

DOK BIVŠA supruga Borisa Mikšića, Olga Mikšić u izjavi za Globus, kao i neki ljudi iz najbliže okoline, tvrdi da je on nasilna osoba, njegova majka Nina Mikšić kaže da njezin sin "ima briljatne ideje, bez kojih će Hrvatska ostati u žabokrečini".

“Moja se djeca boje optuženog. Optuženi je vrlo lakoumna i nasilna osoba. U prošlosti je zlostavljao i mene i djecu. Najzadnje, 30. prosinca 1987. moj je muž imao napad bijesa, urlao je i vrištao prvo na djecu, potom na mene. Udario je Evonne, moju 13-godišnju kćer. Toliko je postao nasilan da smo oboje moje djece i ja bili prisiljeni bosonogi napustiti kuću i otići u garažu kako bismo se zaštitili. Utrčali smo u auto i otišli u kuću moje majke da tamo prespavamo. Djeca se boje povratka kući, boje se naravi optuženog. Oni su se oduvijek bojali optuženog zbog njegove naravi” - stoji u tužbi za razvod koju je podnijela Olga Mikšić, a čije kopije posjeduje Globus.

Olga Mikšić u tužbi navodi i da se boji da će njen suprug pokušati sakriti ili raspršiti novce, jer, iako su imovinu posjedovali zajedno, Boris je kontrolirao tu zajedničku imovinu, a čak je i s njenog bankovnog računa, na koji on nije imao punomoć, podigao 100.000 dolara kad je podnijela zahtjev za razvod. No, banka je, navodno, prihvatila garanciju Mikšićevog odvjetnika, te mu dopustila da podigne novac s računa za koji nije imao ovlasti.

Na saslušanju 2. rujna 1988. godine odvjetnik Olge Mikšić zatražio je da se Boris Mikšić udalji iz kuće jer se “Olga skriva kad je Boris u kući, ostaje po strani, a i djeca žive u strahu, boje se biti prirodni i otvoreni kad su pokraj oca”.

Olga Mikšić posljednjih se tjedan dana nije željela javiti niti na jedan novinarski poziv, no ipak je pristala dati kraći intervju tjedniku Globus.

“Iz obzira prema našoj djeci, koja su najveće žrtve, ne želim ulaziti u dvoboj riječi s bivšim suprugom. Dosad sam odbijala davati izjave u javnosti i nisam ja ta koja je novinarima otkrila detalje o bivšem braku. No, ne poričem izjavu gospođe Petrović koja je bila moja jako dobra prijateljica” - izjavila je Olga Mikšić dodajući kako se za Borisa udala iz ljubavi, ali on se po dolasku u Ameriku, umjesto za obitelj, odlučio za ostvarenje "američkog sna" bez obzira na cijenu.

Olga je kazala kako je to sve što će reći o braku s Borisom Mikšićem, te da je jedino spremna svjedočiti u korist gospođe Petrović, ukoliko je Boris tuži. Naime, Brigita Petrović je prva u medije iznijela pojedinosti o nasilju u obitelji Mikšić.

Dobro mišljenje o Borisu Mikšiću nema niti njegov šogor, Boris Bonc, brat Olge Mikšić. On je izjavio za Globus kako ga je nekad jako volio, no kad je kao 14-godišnjak došao k njima u Ameriku doživio je šok.


“San o njemu srušio mi se kad sam prvi put boravio kod njih. Tjerao je moju sestru, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, da mu služi, da mu veže cipele s trbuhom do brade...” - izjavio je Bonc, dodajući kako Boris nikada nije dobro podnosio poraz.

Boris Mikšić i za Globus je ponovio kako je sve to spletka HDZ-ove mašinerije protiv njega. Dodao je kako će tužiti Brigitu Petrović, koja je, prema Mikšićevim riječima, bliska rođakinja nekadašnjih HDZ-ovih ministara.

Napad na Mikšića komentirala je i Mikšićeva majka, Nina Mikšić koja je rekla kako brak Olge i Borisa nije funkcionirao jer su Olga i njezina djeca govorili protiv oca.

“Sad kad ste počeli tako grozno pisati o Borisu, znajte da će Hrvatska propasti. Boris ima briljantne ideje, a bez njega će ta zemlja ostati u žabokrečini” - izjavila je za Globus Nina Mikšić.

Pročitajte više