"NISMO MI KMETOVI" Martina Županić ima novi video, prvi pogledalo gotovo 800 tisuća ljudi

Foto: Facebok

34-GODIŠNJA Zagrepčanka Martina Johnson Županić, čiji je video u samo jednom danu pogledalo preko 700 tisuća ljudi, sinoć kasno navečer objavila je i novi video te poručila: "Uspjeli smo, ali ne treba stati ovdje".

Podsjetimo, Plenković je sinoć najavio kako zasad odustaje od uvođenja poreza na nekretnine. "Osluškujemo bilo naroda. Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme - dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije.

Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža, ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena - odgoda će biti najbolje rješenje", kazao je Plenković.

"U šoku sam"

Martina Županić u novom je videu rekla kako je u šoku te zahvaljuje svima na potpori, na dijeljenju videa te na porukama koje je dobila. "Znam da vam je dosta Martine koja iskače iz inboxa, ali pogledajte što smo napravili. Uspjeli smo! Ja smatram da ne treba stati ovdje, da treba doći do referenduma i skroz ukinuti taj porez", rekla je, a onda objasnila:

"Porez na nekretnine je krađa vašeg vlasništva, mi nismo kmetovi, kmetovi su bili prije 100 godina. Kmetovi su tada okapali kukuruz i feudalcima davali dio svog kukuruza. Feudalci nisu radili ništa, a lijepo su živjeli. Mi smo svoje nekretnine zaradili, naslijedili, nije bitno na koji način ste je dobili, je li zapuštena ili uređena, to je vaša nekretnina.".

Pogledajte što je još rekla.

Pročitajte više