Nizozemac držao očevo tijelo u zamrzivaču: "Nedostajao bi mi, želio sam razgovarati"

Ilustracija: EPA

NIZOZEMAC je tijelo svog preminulog oca (101) više od godinu dana čuvao u zamrzivaču kako bi "mogao razgovarati s njim", prenosi Telegraph. 82-godišnji muškarac je lokalnim novinama ispričao kako "nije želio pustiti (oca) da ode jer bi mu inače nedostajao". 

‌Novine De Limburger izvijestile su da je muškarac stavio svog oca u zamrzivač nakon što je umro prirodnom smrću prije 18 mjeseci. Leš je otkriven u gradu Landgraafu nakon što je obiteljski liječnik izrazio zabrinutost za očevo zdravlje.‌ Policija ne sumnjiči sina za ubojstvo oca, ali istražuje je li počinjeno kazneno djelo.

U tijeku je policijska istraga

‌Ako bude osuđen za skrivanje tijela, mogao bi dobiti do dvije godine zatvora ili novčanu kaznu. Ispitan je u sklopu istrage, ali nije uhićen. "Trenutno istražujemo smrt te osobe i zašto su ostaci stavljeni u zamrzivač. U interesu istrage u ovom trenutku ne dajemo izjave", priopćili su iz policije.

‌Susjed je za novine kazao kako oca, čije je tijelo pronađeno, nije vidio posljednjih 25 godina. Dodao je kako je sa sinom, koji je vlasnik kuće koju je dijelio s ocem od 1967. godine, zadnji put razgovarao prije tjedan i pol. Susjed je naveo kako je sinu 1997. umrla žena s kojom ima kćer. 

Naglasio je kako sin "nije izgledao dobro kad je posljednji put razgovarao s njim". "Živim ovdje više od dvadeset godina, ali oca nikad nisam vidio", rekao je drugi mještanin. Nizozemski mediji pišu da je sin u susjedstvu bio poznat po tome što je hranio lokalne mačke. 
 

Pročitajte više